Loading...

Eindpresentatie Workshopweekend Stichting Draailier en Doedelzak 2016 - Derriere Chez Nous

2,093 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on May 21, 2016

Ons Workshopweekend 2016 sloten we af met een groot slotorkest van alle deelnemers en docenten. Het resultaat van een prachtig voorjaarsweekend van Stichting Draailier en Doedelzak.
Meer informatie http://www.draailier-doedelzak.nl

Dit cursusweekend hadden we 10 cursusgroepen en meer dan 120 muzikanten. Daarom hadden we het volgende toffe plan bedacht: Alle docenten waren gevraagd om in hun cursus één gemeenschappelijke melodie te gebruiken.

Het werd 'Derriere Chez Nous', een mooie doch eenvoudig traditionele melodie die voor zowel beginners als gevorderden goed is te spelen. In een kort docenten-overleg is het arrangement besloten. Toon van Mierlo nam de schone taak om dit eind-orkest te dirigeren.

http://draailier-doedelzak.nl/
https://twitter.com/DraailierDoedel
https://facebook.com/draailierdoedelzak

Over ons
Stichting Draailier en Doedelzak richt zich op liefhebbers van de draailier en de West-Europees continentale doedelzakken. Met liefde voor de muziek en deze instrumenten willen we zoveel mogelijk mensen laten spelen en muzikanten opleiden: Onze stichting is dan ook een onafhankelijke non-profit organisatie die -qua bestuur en ondersteuning- volledig draait op vrijwilligers.

Al 30 jaar organiseren we cursussen en workshops. Er zijn cursussen voor elk niveau en ook samenspel voor alle instrumenten is een vast onderdeel. Maar soms ook dans, zang, trekzak of nyckelharpa. Jaarlijks organiseren we in ieder geval de workshopdag in oktober, de zaterdagcursus (waarbij cursisten van november tot en met mei één zaterdag per maand een dag les krijgen) en een workshopweekend in april.
Voor beginnende spelers zijn er allerlei speciale instapmogelijkheden en kunnen zij een instrument huren.

Loading...

to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...