Loading...

Hannes Minnaar J. S. Bach Ferruccio Busoni: Nun komm der Heiden Heiland BWV 659

31,491 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jan 28, 2014

Sinds de pianist Hannes Minnaar in 2010 de derde prijs in de wacht sleepte tijdens het Koningin Elisabeth Concours in Brussel, is zijn ster -- nationaal én internationaal -- rijzende. In 2010 verscheen zijn eerste cd. In 2013 - het jaar dat hij zijn debuut maakte bij het Koninklijk Concertgebouworkest - zijn tweede: Bach Inspirations.

Minnaars keuze uit Bach-bewerkingen voor piano is zeer gevarieerd. Naast een een aantal zeer bekende stukken, zoals de koraalbewerkingen van Busoni en Francks Prélude, choral et fugue, kiest Minnaar ook voor minder bekende en eigenzinnige versies zoals die van Bauer en Vaughan Williams. Deze componisten -- en dat geldt ook voor Rachmaninoff -- springen vrijer om met de oorspronkelijke werken en drukken duidelijk hun eigen -- romantische -- stempel op Bach.

Minnaar speelt inmiddels met de grote orkesten en werkt met dirigenten als Marin Alsop, Jan Willem de Vriend, Edo de Waart en, in zijn debuut met het Koninklijk Concertgebouworkest, Herbert Blomstedt. Ook als kamermusicus is Minnaar actief. Met zijn Van Baerle Trio is hij bezig aan een internationale opmars.

Minnaars debuut-cd uit 2011, met Rachmaninoffs weinig gespeelde eerste pianosonate en Ravels Miroirs (Etcetera - KTC 1432), werd in 2012 bekroond met een Edison. The Observer: 'The sensational young pianist (...) displays his extravagant gifts in this debut disc. (...) His musical intelligence, sense of line and structure, delicacy, subtlety of texture and discipline set him apart. (...) Watch out for him.'

https://cobrarecords.com/catalogue/CO...

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...