Loading...

Kay van de Linde en Erik van Bruggen in Pauw & Witteman - 20-01-2012

1,556 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on Jan 23, 2012

Morgen vindt de Republikeinse voorverkiezing in de staat South Carolina plaats. Spindoctor Kay van de Linde en campagneleider Erik van Bruggen bezochten samen met studenten van de BKB Academie Amerika om de verkiezingen van dichtbij te bekijken.

De studenten van de BKB Academie volgen de presidentsverkiezingen op de voet omdat zij in Nederland onder andere de President's Night organiseren.

De academie is een instelling van campagnebureau BKB. Elk jaar selecteren zij ongeveer 25 studenten die academiesessies volgen waarin politiek campagne voeren centraal staat. Tijdens hun bezoek ontmoetten zij onder andere kandidaat Mitt Romney. Het interview dat ze met hem hadden kan hieronder bekeken worden.

Voor de twee belangrijkste kandidaten van de Republikeinen, Mitt Romney en Ron Paul, zijn de voorverkiezingen in South Carolina belangrijk. Daar werd namelijk al sinds 1980 altijd voor de uiteindelijke winnaar gekozen.

Van de Linde (Press Strategies) was de campagneleider van Rita Verdonk en Pim Fortuyn en werkte in Amerika voor politici als Rudy Giuliani. Van Bruggen voerde campagne voor Wim Kok en Wouter Bos en is directeur van BKB.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...