Loading...

Sinetron Dalam Mihrab Cinta - Dude Herlino

3,060 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on May 7, 2013

Mei ini Indopek membawakan sebuah sinetron kesinambungan dari Filem Dalam Mihrab Cinta, lakonan hebat Dude Harlino dan Asmirandah. Asmirandah (Silvi) meninggal akibat kecelakaan. Syamsul (Dude Harlino) meneruskan kehidupannya dengan meminang Zizi (Meyda Sefira). Maka bermulalah kehidupan mereka sebagai suami isteri dengan pelbagai dugaan dan halangan dalam Sinetron Dalam Mihrab Cinta. Setelah menikah, Syamsul dan Zizi tinggal di Jakarta. Syamsul menjadi mubaligh muda yang terkenal. Posisinya sebagai pengisi siraman rohani di Edu TV semakin kuat. Nama Syamsul semakin bersinar. Zizi dengan kedalaman ilmu agamanya menjadi tempat berteduh Syamsul di saat suka maupun duka. Nadia (Risty Tagor), adik Syamsul, tinggal bersama mereka.

Syamsul dan Zizi, meskipun terkenal tetapi sangat merendah diri. Syamsul bergumul dengan masyarakat sekitar dan menyelesaikan masalah kemasyarakatan yang ada dengan pemahaman agamanya yang menyejukkan. Ia pun masih tetap mengajar Della (Nabila Chairunnisa) mengaji.

Syamsul berusaha mengamalkan apa yang dia sampaikan dalam ceramahnya dalam kehidupan sehari-hari. Apakah rintangan dan dugaan untuk mereka tempuhi? Ikuti kisah selanjutnya Sinetron Dalam Mihrab Cinta hanya di Pelangi 142. Akan disiarkan setiap isnin hingga Khamis jam 8 malam mulai 3 Jun 2013.

Edit By : decofazim

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...