Loading...

#Romania #Centenarului #diaspora

Solicit instituțiilor competente să evalueze deficitul de forță de muncă din România

46 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Nov 8, 2018

Am vorbit în Parlament despre necesitatea unei evaluări sistematice a deficitului de forță de muncă din #Romania pe fondul emigrației masive din ultimii zece ani. Nu avem încă o astfel de analiză și - bineînțeles - nici măsuri care să adreseze aceste probleme. Măcar în al doisprezecelea ceas (anul #Centenarului) suntem datori să facem ceva pentru a atenua hemoragia demografică de care suferă România.

Milioane de români se află în prezent la muncă în #diaspora. Au plecat din țară pentru a scăpa de sărăcie sau pentru a se realiza socio-profesional. Mulți dintre ei, foarte mulți sunt printre cei mai valoroși oameni pe care România îi are și pe care îi pierde în fiecare an. Efectele sunt dramatice. Deficitul tot mai mare de forță de muncă calificată în diverse sectoare de activitate este unul dintre ele.

Primul pas este conștientizarea și analiza temeinică a consecințelor bolii. Următorul pas: găsirea soluțiilor oportune pentru a atenua emigrația, a încuraja întoarcerea acasă și a compensa deficitul de forță de muncă. Toate acestea au nevoie însă de voință politică și de expertiză. Le avem oare? Am solicitat Ministerului Muncii și Justiției Sociale să realizeze o analiză temeinică a situației de fapt cu privire la emigrarea forței de muncă și în special a specialiștilor, pentru a determina deficitul creat de acest fenomen. În al doilea rând, solicitat Ministerului să contureze și să propună măsuri de combatere a deficitului forței de muncă și de atenuare a emigrării, inclusiv a profesioniștilor din diverse domenii de activitate.

#deputatdanielpopescu #deputatdiaspora #ndp

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...