Loading...

Nauka u selu: Znanjem do prinosa

135 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Feb 3, 2017

Može li znanje poljoprivrednih proizvođača da doprinese povećanju prinosa? Koliko znače stručni saveti? Kako poljoprivrednici mogu da unaprede svoja znanja i da li do njih stižu informacije koje mogu da povećaju prinose i unaprede proizvodnju? Odgovore na ova pitanja potražili smo od stručnjaka ali i od poljoprivrednih proizvođača.
Istraživali smo da li poljoprivrednici znaju da je analiza zemljišta neophodna, besplatna metoda i da vrlo jednostavnom, popravkom kvaliteta zemljišta mogu doprineti povećanju prinosa.Posetili smo gazdinstva, koja imaju relativno male posede, da bi videli kako rade, kome se obraćaju za stručne savete i imaju li poverenje u stručnjake ili se i dalje drže tradicionalnih znanja svojih predaka?Zadatak institucija, medija i društva u celini je da se ova vrsta znanja permanentno unapređuje ali i da na odgovarajući način, kroz stručne preporuke, dopre do poljoprivrednih proizvođača.

U emisiji Nauka u selu pokušali smo da saznamo kako se na tom putu snalaze poljoprivrednici ali i savetnici iz poljoprivredne stručne službe koji su prvi u lancu kontakta između nauke i poljoprivrednih proizvođača.

Urednik emisije Aleksandra Šarković

Label and copyright: Radio televizija Srbije

Zabranjeno svako kopiranje video i/ili audio snimaka i postavljanje na druge kanale!

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...