Upload

Loading...

DiepfriesKip - Koffie

756 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Sep 14, 2013

Luister hier ons EP ►http://bit.ly/EetPatroon
Download hier ►http://bit.ly/EetPatroonDL
________________________________________­____

Koffie is een meestal warm genuttigde drank die onder andere het oppeppende middel cafeïne bevat. Koffie wordt gemaakt van de ontvelde, gemalen, gedroogde, en geroosterde zaden van de koffieplant. Deze zaden worden koffiebonen genoemd. Botanisch gezien is de vrucht van de koffieplant echter geen boon maar een steenvrucht, en het zaad dus een pit. Bonen in de plantkundige betekenis van het woord zijn vruchten en geen zaden. Tijdens het roosteren van de koffiebonen - ook wel branden genoemd - ontstaan zo'n 700 verschillende chemische stoffen. De gebrande koffiebonen worden gemalen en ongemalen verkocht.
De koffie die wordt verkocht is meestal een mengsel van gebrande zaden van twee (botanische) koffiesoorten: Coffea arabica en Coffea canephora (synoniem Coffea robusta). Sommige Nederlandse fabrikanten geven hun verschillende mengsels de namen goudmerk, zilvermerk en roodmerk, waarbij goudmerkkoffie meestal voor 100% uit arabicabonen bestaat, zilvermerk uit 80% arabicabonen en 20% robustabonen, en roodmerk uit 70% arabicabonen en 30% robustabonen. Het verschil tussen de twee soorten koffiebonen zit met name in de smaak en het cafeïnegehalte: arabicabonen hebben een mildere smaak en bevatten ongeveer 70% minder cafeïne dan de robustabonen, die voor een pittigere smaak kunnen zorgen.
Koffie wordt als smaakmaker gebruikt in gebak, taart en ijs. Hiertoe wordt sterke koffie gezet, mokka genoemd, die daarna verwerkt wordt in bijvoorbeeld ijs, crème, cakebeslag of tiramisu.
________________________________________­____
♫''Het Eet Patroon''

Intro http://bit.ly/UugUIV
Koffie http://bit.ly/1locblz
Tussendoortje http://bit.ly/1oVkB3j
Frietopia http://bit.ly/1plcq40
______________________________

Onze Lidl reclame's
http://bit.ly/Lidlreclame
______________________________
★Diepfrieskip
https://facebook.com/balmetkaas
http://instagram.com/diepfrieskip
https://twitter.com/diepfriestweet
https://soundcloud.com/diepfrieskip

  • Category

  • License

    • Standard YouTube License

Loading...

to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...