Loading...

Ubud - Bali 2007

11,854 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Mar 27, 2008

Ubud
Het toerisme in Ubud ontwikkelde zich in 1930 onder de vorst Tjokorde Gede Agung Sukawati (1910-1978) die Ubud's eerste hotel startte. In 1936 begon hij met met Sobrat, Gusti Nyoman Lempad, Walter Spies en Rudolf Bonnet de Pita Maha schildersorganisatie. Zij maakten van Ubud het 'culturele hart van Bali'.
Waar Ubud vroeger vooral bezocht werd door backpackers, is het nu populair bij kunst- en cultuurliefhebbers. Ubud kent verschillende musea, gelegen in prachtige tuinen. Zoals het Puri Lukisan met moderne en traditionele Balinese kunst en het Blanco Renaissance Museum

Ubud staat bekend om de traditionele hindoe-cultuur. Het Puri Saren Agung paleis is een grote trekpleister voor toeristen met optredens van diverse Balinese dansgroepen. In de omgeving van Ubud zijn wandelingen door prachtige rijstvelden te maken. Ook aantrekkelijk is het Monkey-forest met de beroemde Apengrot, een oud hindoestaans tempelcomplex dat tegenwoordig wordt bewoond door een grote kolonie van meer dan 200 makaak-apen.

De naam Ubud is afgeleid van het Balinese woord ubad, dat medicijn betekent. Vele omliggende dorpen zijn aan Ubud vastgegroeid. Tezamen met deze dorpen heeft Ubud een oppervlakte van ca. 40 km2 en ongeveer 60.000 inwoners, een halfverstedelijkt dicht bevolkt platteland.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...