Loading...

Queen Azalea

11,178 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Nov 27, 2008

De Audiovisuele Dienst Defensie (AVDD) heeft de eerste prijs gewonnen tijdens het Internationaal Militair Filmfestival in het Italiaanse Bracciano. Militairen, afkomstig uit 27 landen, stuurden gezamenlijk ruim 50 films in. Nederland leverde met Queen Azalea de beste productie. Volgens de jury voor de wijze waarop de film het functioneren van de vrouw binnen een moderne defensieorganisatie weergeeft.

Programmamaker Dick Gordijn en zijn collega's maakten de video om kapitein Mariola Kasemier dit voorjaar te introduceren als koningin tijdens het Azalea Festival in Norfolk (VS). In beeld vertelt zij over haar taken als pelotonscommandant op de KMA, haar privé-leven en de uitzending naar Uruzgan, waarbij ze te maken kreeg met schietincidenten tijdens haar werk voor het reconstructieteam. De film begint met typisch Hollandse beelden, zoals molens en een in klederdracht fietsende jonge vrouw met een mandje tulpen aan haar stuur.

De AVDD won andere jaren eerste prijzen in een bepaalde categorie, maar nooit eerder de hoofdprijs. Het militaire filmfestival begon bijna twee decennia terug op initiatief van de generaal Giorgio Zucchetti, het toenmalig hoofd van de Italiaanse audiovisuele dienst.

www.defensie.nl

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...