Loading...

GroenFront!: Hoe vind ik een jachthut?

5,199 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Nov 23, 2013

Ter ere van de duizendste melding op http://www.jachtkaart.nl/

Website brengt in beeld hoe intensief de Veluwe bejaagd wordt.

Afgelopen week heeft een wandelaar op Jachtkaart.nl de duizendste melding.
De jachthut bevindt zich bij de plaatsen Gortel en Epe en heeft coördinaat 52.32701° 5.91784° en is te vinden op http://direkte-aktie.net/jachtkaart/#...

Op de online kaart kunnen wandelaars en natuurliefhebbers melding maken van jachthutten, bijvoer plaatsen en andere jachtobjecten die ze tegen komen. De kaart is nu een jaar online en geeft een aardig inzicht in de verborgen wereld van de jagers. Met de kaart willen de initiatiefnemers, actienetwerk GroenFront!, laten zien hoe intensief vooral de Veluwe bejaagd wordt. Elk jachtseizoen worden daar 60% van de edelherten en 80% van alle zwijnen afgeschoten. Samen met de duizendste melding zet GroenFront! deze video online waarin uitgelegd wordt hoe je zelf jachthutten kan vinden en melden. Daarmee hoopt GroenFront! dat meer mensen actief op zoek gaan naar jachtobjecten.

Bijvoorbeeld in het -tijdens het jachtseizoen voor publiek afgesloten- Kroondomein, waar koning Willem Alexander jaagt. GroenFront! activist Joost van der Velden: "Degene die de jachthut van Willem vindt krijgt natuurlijk een eervolle vermelding, maar we zijn ook blij met meldingen uit andere zwaar bejaagde gebieden, bijvoorbeeld de Meinweg in Limburg of Drenthe."

Jagers klagen in de lokale media op de Veluwe steen en been over de Jachtkaart. Sinds de lancering zijn ze de regie kwijt over wat er over hun verborgen wereld bekend wordt gemaakt.

GroenFront! voert campagne voor een jachtvrije Veluwe. De intensieve jacht op de Veluwe verstoort het ecosysteem, zorgt voor veel dierenleed, helpt niet tegen landbouwschade en verkeersongelukken met wild. Het jagen en bijvoeren verhoogt de aantallen edelherten en zwijnen in het gebied. Zo min mogelijk beheer, zoals bijvoorbeeld op de Oostvaardersplassen gebeurt, zou de biodiversiteit in het gebied enorm vooruit helpen.

Op http://www.jachtkaart.nl kunnen wandelaars en natuurliefhebbers foto's en GPS coördinaten vinden of door geven. De website houdt ook bij welke hutten onklaar zijn gemaakt. Sinds vandaag is ook dit filmpje te vinden over hoe je zelf jachtobjecten op het spoor kunt komen

Zelf een jachthut gezien? Meld het ons op melding[at]jachtkaart[dot]nl

Loading...

to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...