Loading...

Het geheim van snert? 'Dat je lachend in de pan kijkt'

5,706 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Feb 22, 2008

GRONINGEN - 'Dat je lachend in de pan kijkt'. Dat is het geheim van goede snert, aldus Monthi Wieldraaier uit Eindhoven, een van de deelnemers aan het WK Snert- en Stamppot Koken.

De deelnemers aan het WK waren vrijdag al vroeg in de veren. De piepers moesten immers gejast en de groenten gesneden.

Monthi, een markante kok, model ZZ Top, is er een van de oude stempel. Dus een varkenshiel en eerlijke groenten zitten er in zijn snert. Monthi is bovendien erg creatief met messen. Zo heeft hij een Noors jachtmes en een slachtmes, speciaal voor rendieren.

Siena de Haan uit Bedum daarentegen, deelnemer van het eerste uur, gaat voor traditioneel én origineel. Zo kokkerelde zij anti-griepsnert met heel veel vitaminen, mineralen en antioxidanten en stonden er stamppotkoekjes op het menu.

Het WK beleefde zijn 14e editie. Arena was wederom het Noorderpoortcollege in de Euroborg. Strijders waren hobbykoks, keukenprinsessen en chefs de cuisine. Om half tien werd het startsein gegeven.

Uiteindelijk kwam Menthe Groefsema, oud-medewerker van RTV Noord, als winnaar uit de bus. Hij gaat mag zich voortaan Snertkok 2008 noemen. De jonge kok was al vanaf het tweede jaar deelnemer van de kampioenschappen, maar won nooit.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...