Loading...

Skateclinic gemeente Ferwerderadiel 2012

471 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jul 23, 2012

Van 4 juli tot en met 16 juli waren er bijna elke dag skateclinics voor de basisscholen in de gemeente Ferwerderadiel als voorbereiding op de 25e Bartlehiem Skeelertocht. De skateclinics werden verzorgd door de KNSB, GO-4 Sport en de Ferwerter iisclub. De clinics vonden plaats op de skeelerbaan in Ferwert, op het schoolplein in Burdaard en op de Grienedyk in Hallum. In totaal hebben 10 basisscholen clinics gehad. Dit betekent dat er ongeveer 430 kinderen uit groep 5 t/m 8 nu een stuk beter én veiliger kunnen skaten!

Tijdens de clinics leerden de kinderen veilig te kunnen skaten. Als eerste werd er uitgelegd wat je allemaal nodig hebt voor het skeeleren en waarom het dragen van beschermmateriaal voor hoofd, ellebogen, polsen en knieën zo belangrijk is. Na dat iedereen zijn skate uitrusting aan had, begon de les met vallen, en waar je op moet letten bij het vallen.
Na het vallen kregen de kinderen verschillende manieren voorgeschoteld hoe je moet remmen. Je skate namelijk bijna altijd op de openbare weg en is het heel belangrijk om snel te kunnen remmen als je een fietser of een auto tegenkomt!
Na een geslaagde clinic met veilig skaten en spelletjes ging iedere groep nog op de foto, Als de kinderen de skate uitrusting weer hadden ingeleverd, kregen ze nog een keycord met een stempelkaart voor de Bartlehiem kids skeelertocht en een zakje smoeltjes van Hellema Hallum.
Voorafgaand aan de Bartlehiem Skeelertocht is er op zaterdag 18 augustus 's morgens een Kids skeelertocht in het centrum van Hallum om 10.30 uur. Deelname is gratis. Na afloop krijgen de deelnemers een herinnering en een consumptie! De organisatie zorgt voor skates en beschermingsmateriaal, dus iedereen kan meedoen!
Meer informatie over de 25e Bartlehiem Skeelertocht: www.bartlehiemskeelertocht.nl

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...