Loading...

Erdélyi Magyar Ifjak: III. ÖSVÉNY képzés - Pályázatírás

573 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Feb 28, 2012

http://www.emihirek.ro/rendezvenyek/s...

Sikeresen zajlott le az Ösvény képzéssorozat harmadik része február 24-26-án, melynek köszönhetően a fiatalok a pályázatírás, illetve a weblapszerkesztés világába kóstolhattak bele.
Mihály István, a háromszéki EMI elnöke nyitotta meg a képzést és vezette fel az első előadót, Mágori Istvánt, a Kovászna Megyei Művelődési Központ munaktársát, aki a pályázatírás alapfogalmait ismertette a résztvevőkkel. Ezután Ördög-Gyárfás Lajos főtanácsos mind a pályázó, mind az elbíráló szemszögéből mutatta be a megyei tanács pályázati kiírását. A vacsorát követően az érdeklődők egy kellemes hangulatú gitáresten vehettek részt, ahol Hajdú Lóránt és Sárdi Hunor kántorok örökzöld dalokat játszottak.

Másnap reggel egy közös étkezés után Sztakics Éva-Judit alpolgármester előadása következett, amelyben a helyi forrásokról beszélt, majd a fiatalokat is bevonva a pályázati keret elosztását ismertette. Ebéd előtt a jelenlévők egy műhelymunka során, Péter Orsolya művelődésszervező segítségével megtapasztalhatták, hogyan tudnak létrehozni egy jó projektet, és egy pályázati adatlap kitöltését is kipróbálhatták. Ezt követően az uniós és egyéb források című előadáson Furus Levente, a Turulmadár Ifjúsági Iroda elnöke, és Kis Hunor-Pál alelnök prezentálta többek között a Fiatalok Lendületben programot, majd egy újabb workshopra invitálták a résztvevőket. A második napot egy kerekasztal-beszélgetés zárta, amelyben Benedek Márta, a Bodvaj Egyesület elnöke, a már említett Furus Levente illetve Kelemen Éva-Orsolya, a Hiti Önkéntes Központ vezetője osztotta meg tapasztalatait, ismereteit.
Vasárnap a weblapok és az arculati elemek világába merültek el a részvevők amely egyben a képzés záró programpontja volt. Az előadó Kállai Emánuel, csíkszeredai egyetemista volt aki a témával kapcsolatosan tanácsokkal, trükkökkel látta el a jelenlévőket, többször kitérve az ifjúsági szervezetek lehetőségeire amelyeket a világháló kínál számukra.
A képzés kiértékelését követően sokak számára sajnálatosan véget ért az Ösvény III. képzése, melyen közel ötven fiatal vett részt Sepsiszentgyörgyről, Kézdivásárhelyről, Mezőpanitról, Maksáról, Szörcséről, Brassóból, Négyfaluból, Csíkszeredából, Kolozsvárról, Kovásznáról és Barótról. A hétvége tapasztalataiból a szervezők azt a következtetést tudják levonni, hogy hasonló képzésekre a jövőben is szükség van, mint ahogy arra is, hogy a különböző ifjúsági szervezeteknek legyen lehetőségük találkozni, tapasztalatokat cserélni és véleményt kinyilvánítani. Ezért az Ösvény rendezvénysorozatot a jövőben folytatni kell. Köszönjük a résztvevőknek, hogy eljöttek a képzésre és ez úton köszönjük az előadóknak is, hogy tartalommal töltötték meg a hétvégét.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...