Loading...

Oluf Christian Olufsen

271 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Nov 20, 2011

Nettutstillingen Grenseløst -- Kattegat-Skagerrak i tid og rom er en tilrettelegging av vandreutstillingen ved samme navn. Begge er deler av Interreg-prosjektet Västerhavets kulturarv som har pågått i perioden 2009-2011. Prosjektet er et samarbeid mellom tre museer og tre universiteter i Sverige, Norge og Danmark og har som formål å diskutere og formidle den felles kulturarven i landområdene omkring Kattegat-Skagerrak. Utstillingen presenterer Gøteborg, Gammel Estrup og Larvik slik stedene fremsto på 1700-tallet. De var forskjellige, men hadde også likheter, noe som tematiseres under overskriften Makt -- Frihet -- Kunnskap.
1700-tallet er tiden før nasjonsgrensene slik vi kjenner dem i dag. Byene var knutepunkter for grenseoverskridende møter og nyheter spredte seg som ringer i vann. Bli med inn i regionen -- utforsk fortiden og del tankene dine med andre.

Boken Västerhavets Kulturarv - Kulturmøter i skandinavisk periferi samt det web-baserte kurset med samme navn gir mulighet for ytterligere fordypning.

Les mer om prosjektet på
www.vasterhavetskulturarv.info

Loading...


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...