Loading...

Gudniinka xubinta taranka | RFSU informerar om könsstympning på somaliska

6,735 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on May 25, 2018

Kvinnlig könsstympning eller omskärelse innebär att man skär bort eller skadar delar av könet på en flicka eller kvinna. Det är förbjudet i Sverige och i många andra länder. I den här filmen får du veta mer om olika typer av könsstympning och vilka problem det kan leda till. Du får också veta vart du som utsatts kan vända dig för att få hjälp.

FILMER OM SEX, KROPP OCH HÄLSA PÅ 15 OLIKA SPRÅK
Alla behöver kunskap om sin kropp och sin hälsa, oavsett vilket språk man pratar. Därför har RFSU tagit fram filmer om kropp, sex och relationer för dig som inte talar svenska.

Det finns 17 filmer om sådant som är bra att veta för att kunna ta hand om sig själv och sin hälsa. Du får lära dig om kroppen: till exempel om mens, graviditet och hur en förlossning går till. Vi berättar hur du kan njuta av sex, undvika könssjukdomar och vad du kan göra om det gör ont att ha sex.

Du hittar också information om sexuellt våld, heder och könsstympning. Och du får veta vart du kan vända dig för att få vård, råd och stöd.

Filmerna finns på arabiska, dari, engelska, kurmanji (nordkurdiska), persiska, polska, rumänska, ryska, sorani (sydkurdiska), somaliska, spanska, thailändska, tigrinja och turkiska. Filmerna har svenska undertexter.

SÅ HITTAR DU ALLA FILMER
Bläddra bland alla filmer på https://www.rfsu.se/upos

Loading...

to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...