Loading...

Belga sport 3 - 4 Ernst Happel, in Brugge, altijd in de aanval

5,269 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Mar 24, 2009

Maandag 23 maart 2009.

c_trailer_w12_belgasport.jpgIn het begin van 1974 zit Club Brugge aan de grond. Van de ploeg die een half jaar daarvoor de landstitel heeft gewonnen, is weinig meer over: de ruggengraat van het elftal is oud, het stadion een bouwval, de vereniging zo goed als failliet.

Op dat moment betreedt Ernst Happel de arena. Happel, een Wiener die van winnen zijn beroep heeft gemaakt, is enkele jaren daarvoor met Feyenoord wereldkampioen geworden. Ook in Brugge past Happel zijn beproefde recept toe: hij schopt de volgevreten vedetten eruit, haalt jonge rekruten in huis, beult de troepen af en valt aan onder het motto: gebit op tafel en spelen. Geen enkele tegenstander boezemt Happel angst in. Integendeel, Club Brugge onder Happel is de Angstgegner van heel Europa: Milan, Hamburg, Real Madrid, Juventus - de ene topclub na de andere sneuvelt in Olympia, het nieuwe stadion van Club Brugge. Alleen Liverpool blijkt in twee Europese finales twee keer te sterk. Het afscheid van Happel aan Brugge is turbulent, maar drama hoort bij het leven van een coach met een Beethovenkop. Happel, zegt Michel DHooghe, was niet voorbestemd om Brugge in een gouden koets te verlaten.

Ernst Happel in Brugge, de vierde aflevering van Belga Sport - met het laatste interview met Antoine Van Hove -, is een documentaire van Lieven De Wispelaere, Steven Van De Perre en Jan Antonissen.

  • Category

  • License

    • Standard YouTube License

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...