Loading...

Lorenzo's Oil - amazing interview - Uleiul_Lui_Lorenzo-17.03.2013

11,891 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Mar 17, 2013

English speaking begin at 2min47sec Original Book available as http://www.amazon.com/Lorenzo-and-his...
Această emisiune nu conţine sfaturi medicale şi nu poate fi folosită pentru diagnoza sau tratamentul unor afecţiuni. Considerăm că este necesar să fie consultaţi experţi în domeniu, care pot oferi sfaturile necesare. Producătorul cristian mureşanu şi/sau colaboratorii nu îşi asumă responsabilitatea aplicării practice a ideilor prezentate în materialele de pe acest site de către persoane neavizate,insuficient pregătite, care lecturează ascultă sau vizionează materialele şi emisiunile. Producătorul cristian mureşanu şi colaboratorii prezintă informaţii generale pentru înţelegerea cât mai completă a stării de sănătate şi ridicarea calităţii vieţii.materialele şi sfaturile furnizate trebuie apreciate ca simple informaţii şi nu ca analize şi sfaturi medicale. În toate cazurile, vă sfătuim să consultaţi medicul de familie, dacă vă îngrijorează starea dumneavoastră de sănătate.informaţiile oferite sunt de natură exclusiv educaţională şi informativă şi nu pot fi asimilate, în nicio situaţie, unor consultaţii şi/sau analize medicale de specialitate. Informaţia prezentată nu trebuie folosită ca alternativă a consultului medical, realizat de un medic specialist. Autorul şi colaboratorii nu pot fi consideraţi răspunzători pentru niciun prejudiciu/pierdere de orice fel, indiferent de modul în care veţi utiliza informaţia prezentată. Vă mulţumim pentru înţelegere!

ULEIUL LUI LORENZO
LORENZO'S OIL
INHIBAREA ENZIMATICĂ COMPETITIVĂ
O NOUĂ SPERANŢĂ PENTRU PACIENŢII MS ŞI ALD
În urmă cu aproximativ 20 ani, Hollywood-ul lansa pe piaţă un film nominalizat cu Premiul Academy Award, purtând titlul Lorenzo's Oil, Uleiul lui Lorenzo.
Actorii de mare notorietate Nick Nolte şi Suzane Sarandon au interpretat rolurile părinţilor unei familii italiene, Augusto şi Michaela Odone care fac toate eforturile să îşi salveze fiul în vârstă de 6 ani diagnosticat cu adenoleucodistrofie.
Ei decid să nu ţină cont de diagnosticul medical, aşa că încearcă imposibilul, căutând un tratament care să le salveze copilul.
Efortul şi sacrificiul lor de sute de zile şi nopţi au şocat lumea medicală.
Pelicula a obţinut două nominalizări la Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal (Susan Sarandon) si cel mai bun scenariu, la Globurile de Aur, tot pentru Susan Sarandon, şi încă o nominalizare la Writers Guild of America.
În anul 2011 am avut şansa de a vedea pentru prima dată acest film de excepţie şi am avut o înţelegere profundă asupra unui mecanism enzimatic, care este atât de complex, încât nu aş fi fost în stare să îl pătrund în lipsa explicaţiilor simbolice prezentate în film.
Am început să mă documentez, să caut toate informaţiile legate de familia Odone, despre o posibilă cercetare legată de Uleiul lui Lorenzo şi am fost deosebit de surprins că întreaga poveste din film se baza pe o realitate cruntă prin care a trecut familia Odone.
Cazul pe care îl vom prezenta în continuare este o excepţie de la această regulă.
După vizionarea de mai multe ori a filmului artistic am simţit nevoia de a face un interviu cu personajul real al filmului, în speranţa că mai era în viaţă. Şi am reuşit să îi găsesc o adresă de e-mail la care am trimis mesaje timp de 3 luni de zile.
Nu ştiam dacă îmi va răspunde cineva. Ei bine, nu cu mult timp în urmă, în luna ianuarie 2013 am primit un răspuns. Era chiar de la domnul Augusto Odone, confirmându-mi faptul că ceea ce am văzut în film era adevărat.
A fost de acord să facem interviul dar conexiunea skype nu funcţiona aproape deloc în zona unde locuia domnul Odone, în Italia, aşa că a fost extrem de complicat să editez, prelucrez şi subtitrez cele 45 minute ale interviului.
După aproape 30 ani de la începutul dramei familei Odone, cercetarea ştiinţifică a făcut paşi importanţi în ceea ce priveşte tratamentul simptomatic al maladiilor asociate adenoleucodistrofiei precum şi al altor maladii demielizante precum scleroza multiplă, care se bazează pe anumite mecanisme enzimatice prezentate în film. Stiinta si Cunoastere live in fiecare sambata si duminica la ora 18.30 aici http://www.tvrplus.ro/live-tvr-cluj
O experienta inedita: http://jurnalul.ro/special-jurnalul/i... "Best of" (motivational episode) Stiinta si Cunoastere la https://www.youtube.com/watch?v=j6Qj0... "Best of" (motivational episode) Stiinta si Cunoastere la https://www.youtube.com/watch?v=j6Qj0...

Loading...


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...