Loading...

Convenant E+,(1/2) ExpertMeeting, Eindhoven-Berlijn, May 10, 2007

19 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Feb 24, 2014

http://www.CityTV.nl
http://www.eindhoven.nl

May 10, 2007

Convenant E+,(1/2) ExpertMeeting, Eindhoven-Berlijn, May 10, 2007 (english)

In het kader van de convenanten van de gemeente met de kennisinstellingen (E+, zie ook www.eplus.nl) is er een studie verricht naar de vergelijkingen Berlijn-Eindhoven op het gebied van de projecten van de 'grote schaal'. Dit mede in relatie tot het symposium omtrent het
werk van U.M.Ungers op 9 mei.

Erika Mühlthaler uit Berlijn is uitgenodigd door de TU/e om deel te nemen aan dit project en tevens een bijdrage te leveren aan het symposium op 9 TU/e. Zij is o.a. betrokken bij een documentatie omtrent Grossformen im Wohnungsbau en de vertaling in een (kort) project voor internationale studenten.

In overleg met de TU/e is in E+ verband dit 'vergelijkend onderzoek' Berlijn Eindhoven in projectvorm omgezet. Studenten presenteren kort hun werk en er zijn maquettes. Hoewel duidelijk een maatje groter kunnen er overeenkomsten maar ook verschillen worden genoteerd met Berlijn, waaruit Eindhoven lering zou kunnen trekken. Dit mede in het licht van een aanzet tot onderzoek naar het thema Transformatie: de begrensde stad Eindhoven is toe aan verdichting van de bestaande stad. Daarvoor worden in toenemende mate bestaande gebouwde en onbebouwde delen van de stad c.q. gebouwen omgevormd tot nieuwe functionaliteit, identiteit en betekenis. Tevens is de stad doende om stappen te zetten om deze kennis in te zetten in (internationale) kennis ontwikkeling en communicatie met partners in het bouw en ontwikkelingsproces.
Wij willen hierover graag met u van gedachten wisselenop de expert meeting in de Verweijkamer 2.01 van het Stadshuis.

Live uitzending vanuit het Stadhuis Eindhoven.

Loading...

to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...