Loading...

A magyar virágminták újra meghódítják a divatvilágot - Hrivnák Tünde divatbemutatóján

4,338 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jun 12, 2012

http://www.facebook.com/Divatikon

Riporter: Csákó Zsuzsanna
Operatőr: Kaszás Bence

Hrivnák Tünde By Me Spicy és By Me Matyó kollekciójának divatbemutatóján jártunk. A showt stílusosan a Tavaszi szél népdallal nyitotta meg Polyák Lilla És Homonnay Zsolt. A Madách Színház művészei az est házigazdái voltak, akik a bemutatott vadász kollekció első darabjait viselték, melyen feltűntek a tervezőnő védjegyeként elhíresült magyar motívumok. Fontos tudni, hogy ezek a virágminták eredeti kézzel hímzett magyar motívumok. Tünde számára fontos a hagyomány megőrzése az újszerűség ötvözésével. Ruháit a két legismertebb magyar hímzés a matyó és a kalocsai motívumvilág díszíti.
A ruhadarabok abszolút hordhatóak, eleganciát képviselve őrzik ahagyományokat. Nagyon érdekes és látványos volt a bemutató, melynek a világ legszebb kávéháza, a New York Cafe adott helyet. Sisi, aki történelmünk egyik legnépszerűbb személye, bizonyára szívesen viselte volna ezeket a darabokat. Hrivnák Tünde vadász kollekcióját épp Sisi egyénisége és magyarok iránt érzett szeretete ihlette.
A kalocsai és matyó virágminták különbözősége a színekből és formájukból ered. Míg a kalocsai rózsák lila, kék és rózsaszín változatban vannak jelen, úgy a matyó minták fő motívumai pirosak. A 2012-es BY ME kollekció ruhakölteményeinek meghatározó jellegét a legrégebbi ó kalocsai hímzésről ismert riselin adja.
Hrivnák Tünde kollekciója autentikus hangulatú, főként egyenes vonaltervezésű. Riportunkban elmondta, hogy a jövőben mi várható új kollekcióit illetően. Természetesen a magyar motívumoktól nem szeretne elszakadni.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...