Loading...

Buaya gergasi ditangkap hidup-hidup di Filipina!

1,269,500 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Sep 6, 2011

http://www.JomBinaBadan.up.to - GEMPAR! Seekor buaya jantan yang besar berukuran 21 kaki (6.4 meter) telah ditangkap hidup-hidup di tebing sungai di Bunawan, sebuah bandar di wilayah Agusan del Sur pada 03 September 2011. Pakar buaya tempatan mengesahkan ini mungkin buaya terbesar yang ditangkap hidup-hidup pada tahun ini di Filipina.

Datuk Bandar Bunawan, Cox Elorde meminta bantuan daripada pakar-pakar buaya di wilayah Palawan barat selepas mendengar saksi-saksi yang mendakwa bahawa seekor buaya gergasi telah membunuh kerbau bulan lepas dan juga disyaki telah menyerang seorang nelayan yang hilang pada bulan Julai.

Buaya gergasi itu memusnahkan empat perangkap yang dipasang oleh pemburu selepas haiwan itu diumpan di sungai. Mereka kemudian menggunakan satu perangkap besi menggunakan kabel keluli, yang akhirnya berjaya menarik buaya itu. Kira-kira 100 orang terpaksa menarik buaya dari sungai ke tebing di mana kren digunakan untuk mengangkat ia ke dalam sebuah trak. Buaya itu seberat kira-kira 1075 kilogram.

Pekan Bunawan dalam perancangan untuk membina sebuah taman eko-pelancongan bagi spesies haiwan yang ditemui di Agusan, sebuah kawasan kira-kira 515 batu (830 kilometer) tenggara Manila. Buaya itu akan diletakkan di dalam sangkar berpagar di kawasan ini. Elorde berkata buaya itu akan menjadi bintang terbesar taman eko-pelancongan itu. Penduduk Bunawan gembira kerana buaya yang berbahaya itu sekarang akan menjadi aset pelancongan kepada bandar mereka.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...