Loading...

Hugh Laurie interview

166,814 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jan 12, 2008

A spanyol Quatro csatorna Hugh Laurie-val készített interjút , amelyben Hugh-t a sorozat sikeréről és dr. House-zal kapcsolatos véleményéről kérdezik.

Magyar felirat, köszönjük Vadamurnak:

Éppen Namibiában, Dél-Afrikában filmeztük a Flight of the Phoenixet a sivatagban 3, vagy inkább 4 hónapja. Csak egy faxgép volt az egész szállodában, és megkaptam a forgatókönyvből három oldalt, egy tévés sorozatról. Abból a három oldalból megállapítottam, hogy ez valami jó dolog lesz. A szerep is tetszett, bár akkor még nem gondoltam, hogy ő lesz a sorozat főszereplője, a központi figura, azt hittem, a főhős az valamelyik másik szereplő. Akkor még címet sem adtak a sorozatnak.Úgyhogy eléggé meglepődtem, mikor rájöttem, hogy az egész House karakterére épül, és a címe is House, és hogy egy ilyen, nehéz természetű fickóról szól az egész, mivel az amerikai filmek főhősei általában jóképűek, kedvesek, olyanok mint a szentek, hibátlanok, így egy ilyen rémes alak elég szokatlan ötlet volt. De nekem nagyon tetszett a személyisége, megnevettetett. Rögtön az elején megkedveltem őt.

(ki dr house)

Az az igazság, hogy remélem, hogy erre nincs válasz. Mert ha egyszer megtudjuk a választ, akkor a shownak azzal vége van. Hiszen az tartja fönt az érdeklődést, hogy próbálunk rájönni, ki is lehet House, de ha rájövünk, akkor vége. Szóval remélem, hogy egyelőre nincs válasz. Majd valamikor biztos lesz, de azt most még én sem tudom.

(törődik-e a betegeivel, hogyan érez irántuk)

Énszerintem igen, törődik velük, csak nem szeretné, hogy ezt ők megtudják. Nem akar gondoskodónak, érdeklődőnek látszani. Elutasító az emberi megnyilvánulásokkal szemben, nagyon gyanakvó, távolságtartó a betegeivel. Szóval akármit is érez irántuk, elrejti. Az igazság érdekli, nem az, hogy a betegei elfogadják-e őt. Szerinte ez a legfontosabb, amit a betegeinek adhat, és minden más - a kedvesség, udvariasság, másokkal való bánásmód - csak másodlagos, mert számára az igazság a legfontosabb.

(h készül fel)

Átnézem a forgatókönyvet, s aztán egy hang a fejemben - mint egy dalrészlet - elárulja, hogyan kell a szövegnek hangzania, hogy lassú legyen vagy gyors, hangos vagy halk, vagyis milyen tónusú legyen. Olyan ez, mint egy dalrészlet, a fejemben marad, és utána egész nap próbálom a fejemből előszedni a részleteket, bár általában ez elég gyorsan megy.

(hasonlóság)

Úgy hiszem, hogy mindenkiben van egy kicsi House - néha egy kis türelmetlenség az emberekkel szemben, akikkel dolgozunk, akikkel kontaktusban vagyunk, és van hogy szívesen kimondanánk bizonyos dolgokat, de nem tesszük, mert hát...

(mért szexi)

Erre a kérdésre nem tudok válaszolni, szerintem ez nevetséges. Bár talán azért szexi, mert hűvös, nem törődik azzal, hogy néz ki, mit gondolnak róla. És ez az, ami szexivé teszi. Én nem tartom őt szexinek. Nem akarok válaszolni, ez nevetséges.

(változni)

Nem hiszem. A tévéfilmekkel épp az a "gond", hogy a központi karakter nem változik, csak a környezete. Míg a mozifilmekben a főhős változik, a mellékszereplők nem. Persze kell egy olyan érzetet keltenünk, hogy változnak a karakterek, hogy ez lendületet adjon. A sorozatokban (Colombo, Star Trek stb) bizonyos dolog mindig állandó marad, és ez leginkább a főhős személyisége. S House is, ha mondjuk rátalál a boldogságra, vagy a szerelemre, úgy vége a történetnek. Olyan ez, mint egy nyílt seb, ha meggyógyul, bezáródik.

(sorozat sikere)

Nem tudom, őszintén. A forgatókönyv nagyon jó, az orvosi rejtélyek is jók, és vicces is, de hát sok jó és vicces műsor van, amelyek nem lettek sikeresek, szóval hogy miért éppen ez lett sikeres, nem tudom, szerencsénk volt, mintha egy villám csapott volna le ránk. Talán pár év múlva megunják, de most még szerencsénk van

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...