Loading...

NE RUGAJ SE - Delta Fondacija

109,412 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Dec 1, 2011

„Ne rugaj se", nezvanična himna marginalizovanih grupa - srpska verzija.

U Srbiji živi oko 700.000 osoba sa invaliditetom. Često nismo svesni da ih je toliko. Osobe sa invaliditetom su deo naše zajednice i jednostvano je potrebno da prihvatimo njihove različitosti. Često im je potrebna podrška, razumevanje i pomoć da iskažu svoje sposobnosti.

Delta Fondacija je dobila autorska prava za obradu i prevod na srpski jezik pesme koja predstavlja nezvaničnu himnu marginalizovanih grupa (originalni naziv pesme je:"Don't Laugh At Me" čiji su autori: Steve Jay Seskin / James Allen Shamblin) . Delta Fondaciji su se priključili prijatelji, humani umetnici i javne ličnosti. Kiki Lesendrić je napravio novi aranžman, Voja Žanetić i Leontina Pat adaptirali su tekst. Grupu vokalnih izvođača koja je uzela učešće u muzičkoj realizaciji spota čine: Kiki Lesendrić, Filip Pat, Leontina, dečji hor "Čarolija" ali i mladi talenti, Sanja Dimitrijević, Olga Vulović, Ana Maglica, Sonja Škorić, Sabina Trbarová, Igor Lazarević i Aleksa Savić. Pesma je na srpskom ponela naziv "Ne rugaj se".

Autor spota je Branislav Antović. Spot je sniman u ustanovama koje se brinu o različitim socijalnim grupama kao što su: SOS Dečje selo u Sremskoj Kamenici, Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku, Osnovna škola za decu sa invaliditetom "Anton Skala" u Beogradu, Dom za lica ometena u razvoju "Srce u jabuci" u Pančevu, Dom za decu "Drinka Pavlović", Udruženje tumača za lica oštećenog sluha Srbije...

Svi učesnici radili su volonterski, sa željom da se javnosti još jednom skrene pažnja na sve one koji su drugačiji, kojima je potrebna dodatna podrška kako bi postali ravnopravni članovi naše zajednice i dobili šansu da se uključe u svakodnevne društvene tokove.

Delta Fondacija kao pokretač cele akcije ovim projektom nastavlja svoju kontinuiranu brigu o osobama sa invaliditetom i svim ranjivim grupama. U Delta Holdingu, čije humanitarne aktivnosti objedinjuje i koordinira ova fondacija, do sada su zaposlene 93 osobe sa invaliditetom. Program radne inkluzije prošlo je 16 osoba, a četiri su trenutno u programu. Delta je donirala specijalno vozilo za prevoz studenata sa invaliditetom Beogradskog univerziteta, a trenutno je u toku gradnja Dnevnog centra za smeštaj i boravak osoba sa invaliditetom u naselju Bežanijska kosa u Beogradu. Delta Fondacija i ceo Delta Holding ostaće trajno posvećeni brizi o osobama sa telesnim i mentalnim invaliditetom, o samohranim roditeljima, o deci bez roditeljskog staranja, sa željom da se na takvu aktivnost pozovu i pokrenu i drugi naši pojedinci i institucije.

Povod za emitovanje spota i početak kampanje je 3. decembar, Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Pesma (a i cela akcija) posvećena je svim marginalizovanim grupama, dakle široj populaciji a osobe sa invaliditetom su samo jedan njen deo.

Delta Fondacija

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...