Loading...

Tientallen oranjefans gearresteerd in Hoogeveen

56,055 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jun 19, 2010

Za 19 juni 2010

HOOGEVEEN (EWM) - Vandaag, Zaterdag 19 juni, gingen ongeveer 200 oranjefans in de wijk De Weide, na de wedstrijd Nedeland Japan weer de straat op, om de overwinning op Japan te vieren.

De fans trokken net als afgelopen maandag weer na de rotonde met de Zuiwoldigerweg. Uit voorzorg was en een grote politie macht op de been. Waaronder een 20 tal ME'ers, agenten in uniform, agenten met honden en agenten in burger in oranje kledij. Toen de oranjefans met bierflesjes naar de Me en de politie begonnen te gooien voerde de Me een charge uit waarbij enkele rake klappen vielen. Tijdens de charge werden enkele jongeren gearresteerd.

Ook werd er met flessen gegooid naar journalisten en liep een cameraman enkele rake klappen. Ook werd er geschoten met een vuurwerkpistool. Nadat de ME zich had terug getrokken bleven de jongeren aanwezig en liepen weer richting de rotonde. De Me voerde nog meerdere charges uit en dreef de jongeren tenslotte naar een pleintje bij het winkelcentrum, waarna er nog meer arrestaties volgden. Nadat de arrestanten waren afgevoerd keerde de rust op de rotonde en het pleintje langzaam naar zeker weer. Er werden 38 arrestaties verricht.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...