Loading...

SITAI - Jatidiri Anak Merdeka 2011

41,920 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on Sep 3, 2011

Official facebook www.facebook.com/snfanclub

SITAI adalah satu nama watak yang membawa pelbagai perlambangan tentang jatidiri dan juga kekeluargaan. Satu watak yang dicipta dan dilakonkan dengan mengambil kira cerita adaptasi sebenar yang berlaku dan pernah berlaku dari individu-individu yang kami kenali. Ini merupakan filem pendek kedua kami selepas "Surat Seorang Ibu" yang membawa mesej kekeluargaan. Surat Seorang Ibu telahpun ditonton diseluruh dunia. Terkini telahpun ditayangkan sebagai satu titipan moral di West Michigan University, USA.

Uniknya tentang siri Sitai yang bermula dengan klip ini ialah ia dilakonkan 100% menggunakan pelakon tidak professional. Adik Wan Shohor Bani Haikal ini merupakan salah seorang murid di Sekolah Kebangsaan Kampung Geliga, Chukai Terengganu. Kami percaya, pengarahan yang baik dapat mencungkil keluar bakat baru yang terpendam. Begitu juga dengan kos produksi kami yang sangat rendah melalui sokongan peminat-peminat CandidSyndrome yang menjadi hos kami speanjang pengambaran selama 2 hari di Chukai.

Sitai bukan satu individu, tetapi satu ikon watak yang akan kami ulangpakai dengan cerita lain yang dipetik dari pelbagai sumber benar. Kesinambungan cerita Sitai dari isu sulong ini dengan isu kedua nanti hampir tiada ataupun mungkin kami masih mengekalkannya lagi.

Saksikan filem pendek terbitan CandidSyndrome ini, karya sulong arahan Omaw Rozduan dan cerita ditulis sendiri oleh Saiful Nang. Saksikannya, dan kongsikannya kepada mereka yang hampir putus asa atau merancang untuk berputus asa

CS Film
inquiry@candidsyndrome.com

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...