Loading...

La Petite Bande - Pergolesi - La Serva Padrona part 1

2,510 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jul 25, 2011

La Petite bande

Donato Di Stefano (bas)
Patrizia Biccire (zang (sopraan)
Werner Van Mechelen (Bas)
Sigiswald Kuijken (dirigent, viool)

een uitvoering van de komische opera La Serva Padrona, in 1998 opgenomen in het Brusselse Kaaitheater. Dirigent Sigiswald Kuijken benadert met La Petite Bande niet alleen de muziekuitvoering historisch. Maar ook het spel, het decor en de kostuums. Geholpen door operaregisseur Feruccio Soleri en beeldregisseur Dirk Gryspeirt.

Hoe krijgt een gewiekste meid haar meester zover dat hij met haar trouwt? Pergolesi doet het uit de doeken in La Serva Padrona' of 'De meid als meesteres' uit 1733. Met Donato Di Stefano als Meester Uberto, Patrizia Biccerè als de meid Serpina,en Stefano Di Lucca als Vespone.

Giovanni Battista Pergolesi wordt geboren op 4 januari 1710. In zijn jong leven -- hij sterft al in 1736 aan tuberculose -- componeert hij ernstige opera's en religieuze werken. Zijn Stabat Mater wordt nog graag en vaak uitgevoerd. Een plaats in de operageschiedenis krijgt hij in 1733 door de creatie van La Serva Padrona. Deze eerste opera buffa dient aanvankelijk als een kluchtig intermezzo tussen de bedrijven door van de ernstige opera. Ingewikkelde intriges worden vervangen door volkse plots. Castraten ruimen het veld, de komische baszanger betreedt het toneel. De muziek ontdoet zich van alle wijdlopigheid en vocale acrobatieën.

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...