Loading...

Kennis voor een duurzame Noordpool

4,407 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Dec 11, 2013

Met behulp van prachtige beelden vertelt marien bioloog Martine van den Heuvel-Greve van Wageningen Marine Research over haar onderzoek op Spitsbergen naar mogelijke effecten van nieuwe activiteiten in het Noordpoolgebied. Door nieuwe kennis te ontwikkelen hoopt zij bij te kunnen dragen aan het internationale dialoog over waar en hoe nieuwe activiteiten kunnen plaatsvinden.

De Noordpool staat sterk in de belangstelling. Door het terugtrekkende zee-ijs komt ruimte vrij voor nieuwe activiteiten zoals olie- en gaswinning, scheepvaart en toerisme. Deze nieuwe activiteiten bieden kansen, maar ook complexe uitdagingen zoals de mogelijke druk op mens en milieu.

Niet alleen olie- en gasmaatschappijen en milieuorganisaties zijn actief in dit gebied, maar ook onderzoekers. Ze onderzoeken de veranderende Arctische ecosystemen en de wijze waarop nieuwe activiteiten deze ecosystemen beïnvloeden. Tijdens een expeditie naar Spitsbergen in juni 2013 zijn de onderzoekers en hun activiteiten een week lang gevolgd door een camerateam. Er werd gefilmd in het dorp Ny-Ålesund, 1235 kilometer van de Noordpool. Ook de omgeving van Ny-Ålesund is vastgelegd, waaronder het prachtige Kongsfjorden en de Blomstrand gletsjer.
Deze productie is tot stand gekomen dankzij de samenwerking tussen de Maritime Campus Netherlands, NHL Hogeschool en Wageningen Marine Research. De beelden zijn gemaakt door Ruben Kocx van HPM.

Link: https://www.wur.nl/noordpool/

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...