Loading...

Oscar-díjas filmek maratonja a FilmBox HD-n

4,304 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Feb 16, 2011

Oscar- díjas filmek február 27-én, egész éjjel a FilmBox HD-n! Február utolsó vasárnap éjszakáján és az azt követő hajnalban adják át a filmvilág legnagyobb elismerését, az Oscar-díjat az Egyesült Államokban. Amíg eldől kik lesznek az idei nyertesek, a Filmbox HD ízelítőt ad abból, kik nyertek eddig! Öt mestermű és egy izgalmaktól vibráló éjszaka. Tartson velünk hajnalig, amíg kiderül, idén kiknek szól a legendás mondat: „And the Oscar goes to..."!

A filmmaraton este kilenc órakor indul a két Oscar-díjjal jutalmazott Frida című filmmel. Az igaz történetre alapuló alkotás a csodálatos szépségű mexikói festőművésznő Frida Kahlo impulzív életét mutatja be, olyan világsztárokkal, mint Alfred Molina, Edward Norton és a gyönyörű Salma Hayek.

Ezt követi 23 órától az Órák című dráma a FilmBox HD műsorán. Három csodálatos színésznő: Meryl Streep, Julianne Moore és Nicole Kidman, aki alakításáért Oscar-díjban részesült. Három nő, egy regény: az egyik írja, a másik olvassa, a harmadik átéli... de mindannyian a boldogságot keresik. Világszerte számtalan díjjal méltán jutalmazott alkotás.

Hajnali vérpezsdítőként merüljön el velünk Chicago bűnös bugyraiban. Jazz, gyilkosság, szenvedély, szex. A Szeles Város csillogása elcsábítja Roxie Hartot, a látszólag ártatlan színésznőt, aki arról álmodozik, hogy az ének és a tánc kimenti őt élete egyhangúságából. Néhány nagyon elhibázott lépés folytán a sztárjelölt és ideálja is börtönbe kerül: gyilkosság vádjával... Hat Oscar-díj, dögös zene és világsztárok lépten--nyomon: Catherine Zeta-Jones, Renée Zellweger, Richard Gere. Chicago - a film, ami feltámasztotta a musicalt, 0 óra 55 perckor a Filmbox HD-n.

Az Oscar díjas filmek maratonja, a Szörnyek keringője című alkotással folytatódik. Lawrence Musgrove a siralomházban várja, hogy végrehajtsák rajta a halálos ítéletet. Az afroamerikai férfi végső búcsút vesz feleségétől, Leticiától és fiától. Megbánása megérinti a fiatal fegyőrt, Sonny-t, akinek rasszista apja, Hank szintén börtönőrként dolgozik. Sonny nem bírja elviselni apja gyűlöletét és végez magával. Később, egy szerencsétlen véletlen folytán Hank és Leticia útja keresztezi egymást és a két magányos lélek ráébred, hogy a puszta túlélés érdekében szükségük van egymásra, ám a múlt kísértetei beárnyékolják kapcsolatukat. A drámában olyan neves színészek játéka látható, mint a felejthetetlen Heath Ledger, Billy Bob Thornton és Halle Berry, aki Leticia karakterének megformálásáért elnyerte az Oscar-díjat.

A filmmaraton minden idők egyik „legkúlabb" mozijával zárul, hajnali fél öttől a FilmBox HD-n. A Ponyvaregény filmtörténelmet írt és olyan sztárok visszatérést segítette elő, mint Bruce Willis és John Travolta. Quentin Tarantino kultmozija három, a rendező által elkülönített gengsztertörténetből, ugyanakkor ezek az epizódok millió apró szállal kötődnek egymáshoz. A film közben fantasztikus ügyességgel játszik az idő- és történeti síkokkal és persze a zenével. Művéért Tarantino megkapta a legjobb forgatókönyvért járó Oscart!

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...