Loading...

Tom of Finland - koko kansan sankari

10,523 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Feb 14, 2017

Miksi Tom of Finlandia hypetetään? Tässä viisi yleisöä johon Touko Laaksosen taide uppoaa.

KIOSKI KESKIVIIKKOISIN 20:30 TV2
http://kioski.yle.fi/
http://twitter.com/ylekioski
http://instagram.com/ylekioski
http://facebook.com/ylekioski
Snäp: @ylekioski

Tässä vielä video tekstinä:

Viime vuosina Tom of Finland on suorastaan räjähtänyt silmillemme, on postimerkit, lakanat, kahvi, sammutuspeitteet, elokuva sekä musikaali, joka parhaillaan pyörii Turussa. Hän on VIlle Erola, joka esittää musikaalissa Kakea, Tomin ikonisinta piirroshahmoa.

Miksi Tom of Finland on Suomi100 -vuotena juhlittu koko kansan sankari?

Tässä viisi valtavaa kohdeyleisöä, johon Touko Laaksosen taide uppoaa kuin munakoisoemoji persikkaemojiin.

1. Homomiehet on tietysti tärkein kohderyhmä.
Tomin kuvat kolahti kovaa jo 1950 -luvun kansainväliseen yleisöön, koska se laajensi homomiesten identiteettiä. Toukoa ei kiihottanut feminiininen homomiehen stereotypia, joten hän loi kokonaan uuden kuvaston. Tomin miehet ovat voimakkaita, maskuliinisia, iloisia ja huolettomia.

2. Koko HLBTIQ+ -yhteisö
On ottanut Tomin omakseen. Yhdeksi symboliksi seksuaalisuuden moninaisuuden, vapauden ja tasa-arvon liikkeelle Vaikka Touko piti suutautumisensa osittain salassa hänen piirrokset näyttävät, että seksuaalisuutta ja erilaisuutta ylipäätään ei tarvitse piilottaa, vaan sitä voi kantaa ylpeydellä, with pride.

3. Myös heteronaisille, ja muille miesvartalon ihastelijoille.
Liverpoolin ensimmäisessä Tom of Finland näyttelyssä 55% kävijöistä oli heteronaisia. Kuraattori Gary Everett ajatteli, että “Tom voi olla vapauttava naisille, koska se antaa heille mahdollisuuden nähdä miehet esineellistetyinä tavalla, jolla naisia on esineellistetty vuosisatoja.”

4. Monille meille miehille, Tomin miehet on hieno miehen malli.
Tomin piirrokset ovat kuin antiikin patsaat, jotka muistuttavat ihanteellisesta miesvartalosta ja terveellisestä elämästä. Piirrokset ovat kuin 1900-luvun versio instagramin saliselfieistä. Kuvaavaa on, että ensimmäinen Tom of Finlandin kuva julkaistiin juuri kehonrakennuslehdessä.

5. Kaikille ihmisoikeuksien puolustajille
Touko Laaksosen ura on osoitus siitä että maailma muuttuu, jos uskallat toteuttaa itseäsi ulkopuolisesta paineesta huolimatta. Jäämmekin odottamaan kenestä tulee symbolinen vapaustaistelija esimerkiksi transsukupuolisten tasa-arvokysymyksissä, jotka edelleen on Suomessa ratkaisematta. Tom of Finlandin kaltaisten ilmiöiden juhliminen on ollut ja on edelleen julkinen kannanotto ihmisoikeuksien puolesta.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...