Loading...

Torres i Gratacels. De Babel a Dubai_CaixaForum Barcelona

134 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jul 5, 2012

CaixaForum Barcelona acull l'exposició "Torres i gratacels. De Babel a Dubai", una mostra inèdita centrada en la història i el significat de les torres i els gratacels, des de l'antiguitat fins ara.
Amb prop de 200 obres, entre pintures, gravats, dibuixos, maquetes, fotografies i films, el visitant pot explorar la diversitat de l'arquitectura que, al llarg del temps, ha reflectit una cerca de l'inaccessible.
Des del mite de la torre de Babel fins a l'aparició, el 1850, dels primers gratacels als Estats Units, l'afany per allò desmesurat i per vèncer els límits materials s'ha reproduït exponencialment arreu del món entre els segles XX i XXI.
L'exposició descobreix la inclinació humana per afrontar desafiaments impossibles i vèncer les limitacions dels materials constructius. Els pinacles de les catedrals, les torres i els gratacels reflecteixen la fascinació de l'home per la verticalitat. Un desig d'elevar-se més enllà del cel, que comporta una cerca incessant de nous materials i el domini de la construcció.
La mostra conté obres que han cedit museus importants de tot el món, entre d'altres, el Museu d'Art Modern de Nova York, el Centre Pompidou, el Museu del Prado o el Museu de Belles Arts de Brussel•les.
"Torres i gratacels. De Babel a Dubai" és un viatge fascinant a través de construccions emblemàtiques que són, avui, una referència indispensable en termes de planificació urbana i manca d'espai, i que marquen un dels aspectes més importants de la modernitat.
L'exposició ofereix visites comentades a les famílies i disposa d'un espai educatiu per als més petits.
Del 20 de juny al 9 de setembre de 2012.

Comments are disabled for this video.
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...