Loading...

Film om Ängelholm

8,170 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jan 7, 2013

Ängelholms kommun är belägen i Skånes vackraste del kring Skälderviken. Kommunen har 40 000 invånare och människor lockas hit av natur, kultur, låg skatt, trygghet och en stor framtidsoptimism. Ängelholm har ett brett näringsliv och ett mycket gott företagsklimat. Såväl den kommersiella som offentliga servicenivån är hög och kommunen ingår i en synnerligen dynamisk region i nordvästra Skåne.

Det geografiska läget är en stor tillgång för Ängelholm. Inom kommunens gränser finns hav och stränder, en levande landsbygd, skogsområden, staden Ängelholms trevliga stadskärna, mindre tätorter och byar. I kombination med goda förbindelser ger det geografiska läget närhet till regionen, till resten av landet och till kontinenten. Ängelholm är lättillgängligt via tåg, flyg och bil. Läget ger invånarna i Ängelholm tillgång till en stor arbetsmarknad och gör det också möjligt för ett stort inflöde av arbetskraft utifrån.
I Ängelholm finns en positiv anda. Det är lätt för nyinflyttade att känna sig välkomna och kommunen strävar efter att upplevas som trygg och säker. Det finns ett starkt utvecklat föreningsliv såväl när det gäller idrott, kultur som byalag. I Ängelholm finns elitidrott inom flera sporter och ett brett urval av idrottsmöjligheter. Här har du möjligheten att se matcher på elitnivå med Rögle, ÄFF, Full House, EVS och FBC Engelholm. Inom skola, barnomsorg och äldrevård finns stor valfrihet med flera olika driftsformer. Ängelholm har också ett varierat boende med olika boendeformer. Invånarna kan välja att bo i stad, tätort, by eller på landet.
Näringslivet i Ängelholm är differentierat och har en stor tjänstesektor. Det finns många småföretag och ett bra företagsklimat. Ängelholms kommun är mån om att upprätthålla och ytterligare förbättra det goda företagsklimatet.
Ängelholm är en utmärkt kommun att vara turist i. Alla är välkomna och här finns ett brett utbud av aktiviteter, boenden och evenemang. Ängelholm är vackert och har en gemytlig prägel.
Andra positiva aspekter av Ängelholm idag är den goda miljön, låga kommunalskatten, en levande innerstad och att Ängelholm ligger i en tillväxtregion med stark tillhörighet inom Skåne Nordväst. I Ängelholm finns bra äldreomsorg, liksom bra fritidsmöjligheter och goda utbildningsmöjligheter i kommunen och inom pendlingsavstånd
Ängelholm är platsen för dig!

Loading...

to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...