Loading...

Dr.Zacher Gábor toxikológus Győrött

9,187 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Dec 13, 2011

Dr. Zacher Gábor Budapesten született 1960. október 8-án. Elsőre nem vették fel az orvosi egyetemre, ezért állatgondozónak állt. Utána műtősfiú lett az egyik koraszülött osztályon, ő tisztította az inkubátorokat. Az egyetem és a kórház mellett pedig folyamatosan mentőzött, 18 évig mentőtisztként vonult a betegekhez, mert mindig is érdekelte a sürgősségi ellátás, ahol azonnali döntéseket kellett hozni. A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán 1986-ban végzett.
1998 óta dolgozik a Péterfy Sándor utcai Kórház és Baleseti Központ Klinikai Toxikológiai Osztályán, mint osztályvezető főorvos. Működése alatt a kórházi osztály nemzetközi elismertségre tett szert. Évente körülbelül 9 ezer embert kezelnek különféle mérgezések és függőségek miatt, legtöbbször öngyilkosokat, alkoholmérgezett és drogtúladagolásban szenvedő pácienseket látnak el.
Klinikai toxikológiát oktat a Semmelweis Egyetemen, a Szegedi Tudományegyetemen és a Pécsi Tudományegyetem Egészségügyi Centrumában. 2002 óta orvosi toxikológus igazságügyi szakértőként tevékenykedik. Narkológia című tantárgyat oktat a Rendőrtiszti Főiskolán. Gyakori és mára közkedvelt médiaszereplő, az egyik legismertebb orvos az országban. Megjelenése, fellépése, hanghordozása határozott, mindig egyenesen és nyíltan fogalmaz.
Polgári családból származik, korábban a Fideszben politizált. Ha történik valamilyen nagy horderejű mérgezés, vagy új kábítószerféleséget dobnak piacra biztosan megszólaltatják. A hírverésen túl, nevelő céllal is nyilatkozik, mellyel fontos információkat képes átadni az embereknek, főleg a fiataloknak. Több mint harminc éve pipázik és szenvedélyesen gyűjti is azokat. Viccesen nyilatkozta már többször, hogy neki is vannak függőségei, az egyik a pipázás, a másik a mogyorós csokoládé, amit mindig tart a munkahelyén a fiókjában is.
Szeret futni, kerékpározni, munkamániás, naponta csak 4-5 órát alszik, de minden szenvedélynél fontosabb számára a családja. Törökbálinton él, felesége Gyöngyvér építőmérnök, hídépítő, egy fia van, Bendegúz. Neves orvosdinasztiából származik, testvérével együtt ötödik generációs orvosok. Az ünnepeiken mindig Sacher-torta a desszert, ami nem véletlen, hiszen dédnagyapjának unokatestvére volt Franz Sacher, Metternich herceg híres udvari cukrásza.
Szakmai tagságai [szerkesztés]

Mentésügyi, Sürgősségi, Katasztrófaorvostani Szakmai Kollégium (tag)
Sürgősségi Orvostani Társaság (vezetőségi tag)
Magyar Toxikológus Társaság (tag)
Lege Artis Medicinae gyógyszerészeti szakfolyóirat (szakmai szerkesztőbizottsági tag)
Studium & Practicum gyógyszerészeti szakfolyóirat (szakmai szerkesztőbizottsági tag)
Díjai, elismerései [szerkesztés]

2001-ben az Ifjúsági és Sportminiszter munkája elismeréseként Dicsérő Oklevelet adományozott számára.
2006-ban a Szegedi Tudományegyetem, 2010-ben a Rendőrtiszti Főiskola címzetes egyetemi docensi címet adományozott részére.
2006-ban a Fővárosi Önkormányzat Budapestért díjat adományozott eddigi munkája elismeréséért.
2010-ben Magyar Mentésügyért Emlékérmet kapott eddigi munkájáért.

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...