Upload

Loading...

Ribs&Blues 2011 - Ben Prestage

3,841

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on Jun 21, 2011

Met deze one-man-blues-band uit Florida komt een even uniek als eigenzinnig talent naar Raalte. Ben Prestage eindigde de laatste jaren in de top drie van de International Blues Challenge met zijn rauwe Florida Swamp Blues. Met op de drums.. . Ben Prestage, op de gitaar.. Ben Prestage.. en de vocals.. Ben Prestage!
Ben Prestage kreeg de bluesmuziek met de paplepel ingegoten. Zijn overgrootmoeder was een Vaudeville-muzikante die met Al Jolson toerde, zijn grootvader een pachter in Mississippi die hem de cultuur en het geluid van de Mississippi Blues bijbracht en zijn moeder een talentvolle boogie-woogie pianiste. Toen hij verhuisde naar Florida vermengde hij de Mississippi stijl met de tradities daar en ontwikkelde een eigen versie: Florida Swamp Blues -- 'muddy-water meets black-water'.
Sinds hij een aantal keren hoog is geëindigd op de International Blues Challenge in Memphis speelt hij op de grote blues- en folkfestivals in binnen- en buitenland. Hij begon zijn carrière echter als straatmuzikant op de beroemde Beale Street in Memphis waar hij zijn plek deelde met blueslegendes Robert Belfourd, de jongere Richard Johnston en John Lowe. Door deze muzikanten geïnspireerd voegde hij aan zijn gitaar en banjo een sigarenkistgitaar toe (de zogenaamde Lowebow). Daarnaast bespeelt hij nog de mondharmonica en drums. Kortom, een heel ensemble voor een band van één man sterk en absoluut de moeite waard om te zien en vooral te horen.

Website: www.benprestagemusic.com

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...