Loading...

Lördagsintervju 23 del 1: nationalekonom Hans Jensevik om det olagliga maktspelet i riksdagen.

55,465 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jul 9, 2018

--- OBS nytt Swish 123 535 86 92 ----
Detta är del 1 av Lördagsintervju 23 med nationalekonom Hans Jensevik om styrningen av Sverige. Programmet finns även på www.swebbtv.se

I denna första del ska vi tala om det olagliga maktspelet i riksdagen.

Sammanfattning:
Migrationsdomstolen meddelade häromdagen att gymnasielagen inte går att tillämpa. Lagrådet har ju tidigare totalsågat förslaget men aktivisterna i riksdagen drev ändå igenom den ifrågasatta lagen. De förklarade att ”detta är politik” och indirekt att de inte behöver bry sig om någon.

Hans Jensevik förklarar att hela migrationspolitiken är olaglig eftersom den bryter mot vår grundlag men det finns ingen instans som sätter stopp.

Det var Göran Persson som, enligt Hans, inledde trenden med brott mot våra grundlagar. Han avskaffade det kommunala självstyret trots att det var inskrivet i våra grundlag. Sverige saknar en författningsdomstol som kan sätta stopp för sådana beslut.

Göran Perssons agerande var ett rent maktspel för att rädda det socialdemokratiska partiet i kris. Följden har blivit att riksdagens maktspel därefter givit en mängd beslut som inte är lagenliga.

------Slut på sammanfattningen -----

Hans inleder programmet med att gå igenom den kris som uppstod i början av 90-talet och som senare utgör bakgrunden till socialdemokraternas kris. Under 90-talskrisen blev 500.000 personer arbetslösa och många fick gå ifrån sina hus och lägenheter när de inte kunde betala lånen.

Före krisen på 90-talet ville finansminister Kjell-Olov Feldt kyla av ekonomin så att det skulle vara möjligt att senare hålla ekonomin uppe i den lågkonjunktur som man väntade skulle komma och som också kom. Feldt fick inte gehör och Hans visar på likheter med dagens situation med en överhettad ekonomi och en finansminister som troligen vill hålla igen.

Politikerna blev mycket impopulära pga krisen.

Göran Persson kom då på att ta över del av ansvaret för Vård-Skola-Omsorg från kommunerna samt även pengarna för detta från kommunerna för att öka populariteten för socialdemokraterna i riksdagsvalet.

Detta skedde i strid med grundlagen vilket har bildat skola för maktspelet i riksdagen som har resulterat i en mängd beslut kring migrationspolitiken som saknar en kostnads- och konsekvensanalys vilket krävs enligt vår grundlag.
Senaste exemplet är beslutet om de 9000 afghanerna som bryter mot grundlagens krav på kostnads- och konsekvensanalys.


Hans jämför med sina erfarenheter från Zimbabwes författning där författningsdomstolen sätter stopp för brott mot författningen och han menar att en författningsdomstol skulle ha satt stopp även för decemberöverenskommelsen.
Programmet avslutas med att konstatera att en lösning M+C+S med Annie Lööf som statsminister inte är otrolig med nuvarande opinionsläge. (Annie Lööf deltog i Bilderberggruppens möte 2017 ej 2018 som felaktigt nämns i programmet)
I den andra delen av Lördagsintervju 23 ska vi tala om den ekonomiska utvecklingen i Sverige.

Stöd Swebbtv på olika sätt
Du kan delta genom att:
- Skicka dina tips eller förslag på "inskickade klipp" till info@swebbtv.se
- Göra översättningar av program till engelska. Skicka mail om du är intresserad
- Se alla våra program på vår hemsida www.swebbtv.se och berätta för andra
- Stödja ekonomiskt
- --- OBS nytt Swish 123 535 86 92 ---- eller bankgiro 147-0558.
Du kan också donera direkt på bankkonto 9235-229 1186 (9235 är clearingnummer för Marginalen bank).

Loading...

Advertisement

to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...