Loading...

U26 Vitaszínház - erőszak, agresszió

1,148 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Nov 29, 2010

Az U26 Vitaszínház ezúttal az agresszió témakörét boncolgatja ismét lelkes fiatalok segítségével.

U26 Vitaszínház az U26 djuice clubshopban
2010. november 18., 18 óra, Eiffel tér, U26 djuice clubshop

A djuice U26 Teória kutatása szerint a fiatalok közel ötödét érte lopás és fizikai bántalmazás az iskolában, több mint fele szenvedett már el rosszindulatú pletykálkodást, sértegetést. Mi ennek az oka? Mit tehetünk ellene? Az U26 Vitaszínház soron következő rendezvényén ezekre próbálnak választ találni olyan fiatalok, akik hajlandóak megkeresni a problémák gyökerét, még akkor is, ha nagyon mélyre kell ásniuk.

Az abortuszt, függőséget és roma kérdést taglaló részek után az U26 Vitaszínház következő felvonása az agresszió mivoltát dolgozza fel, az iskolában elszenvedett atrocitásokra helyezve a hangsúlyt, legyen ez tanár-diák vagy diák-diák között.
Az iskolai bántalmazásnak végtelen sok fajtája van, melyek közül a leggyakrabban előforduló az ártatlannak tűnő pletykálkodás, de a szexuális zaklatás is jelen lehet: bármiről is legyen szó, az elszenvedő felet olyan lelki és fizikai hatások érhetik, mely nem csak iskolás éveire, hanem az utána következő hosszú időre is rányomja bélyegét viselkedésére, embertársaihoz való viszonyára. Mit lehet tenni ez ellen? Mit lehet tenni akkor, ha gonoszkodó társunk nincsen tisztában azzal, hogy nekünk milyen károkat okoz? Mit tehetünk akkor, ha tanárunk nevelés céljából akarja használni a kezét? Mit tehetnek azok, akik segíteni szeretnének a bántalmazottakon? Hogyan lehet ma, 2010-ben hatni azokra a fiatalokra, akik mások bántalmazásában lelik örömüket? Honnan ered a fiatalokból olykor előtörő agresszív viselkedés? Mekkora szerepe van ebben a médiának, vagy az agresszív számítógépes játékoknak? Ki tudjuk ezt zárni életünkből? Feladatunk-e ez egyáltalán, amikor a minket körülvevő világ is egyre keményebb, és trenddé válik, hogy a harcosabb személyiség könnyebben tud érvényesülni? Mi motiválja az agresszív lányokat és mi a fiúkat? Van különbség köztük?

Olyan válaszra váró kérdések ezek, melyek az U26 Vitaszínház eddig bemutatásra került témáihoz hasonlóan, döntően befolyásolhatják egy mai fiatal életét.

Legyen hát merszünk megvitatni!

Az U26 Vitaszínházról:


A fiataloknak mindenről van véleményük. Szeretnek vitázni, érvelni akár a végsőkig, hogy saját igazukat bizonygassák. Hinni valamiben, az egy dolog, de meggyőzni másokat a saját igazunkról, esetleg engedni a másik véleménynek, beismerve, hogy talán rosszul gondoltuk addig, már sokkal nehezebb. Az U26 Vitaszínház pont erről szól, az U26 clubshop hol csatatérré, hol pedig a felismerés síri csöndjének színhelyévé alakul.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...