Loading...

IMC Weekendschool

859 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Uploaded on Jul 19, 2011

Wat is IMC Weekendschool?
IMC Weekendschool is in 1998 door psycholoog Heleen Terwijn - in samenwerking met handelshuis IMC - opgericht als school voor aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren van tien tot veertien jaar uit sociaaleconomische achterstands- wijken. Op de weekendschool kunnen jongeren kennismaken met interessante vakgebieden uit de wereld van cultuur en wetenschap. Het 2,5-jarig curriculum omvat vakken als Recht, Geneeskunde, Journalistiek, Filosofie, Wiskunde, Sterrenkunde en Beeldende Kunst.

Het Future for Life Institute is het alumninetwerk van IMC Weekendschool. Wanneer leerlingen na drie jaar hun weekendschooldiploma hebben behaald, krijgen zij toegang tot het netwerk van de Weekendschool. Future for Life biedt alumni aanvullende activiteiten om zich verder te ontwikkelen en gemotiveerde keuzes te maken in school, stage en werk. Daarnaast is FFL een platform waar alumni, (gast)docenten en sponsors live en online met elkaar in contact kunnen blijven om zo gezamenlijk de weekendschool-spirit voort te zetten.
Film: Jaap Stahlie (fotograaf en filmer en gastdocent tijdens de lessen Reclame maken) in samenwerking met Melle Dotinga (www.melleschrijft.nl).

  • Category

  • License

    • Standard YouTube License

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...