Loading...

"Порез плати да ти се добрим врати" - Пут пореза и доприноса

290 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Dec 23, 2016

Пореска управа Републике Србије покренула је, у сарадњи са Немачком организацијом за међународну сарадњу ГИЗ, едукативну кампању под називом „Порез плати да ти се добрим врати“. У оквиру пројекта „Подршка едукацији пореских обвезника на иновативан начин“ урађен је видео серијал едукативног карактера, како би се грађани мотивисали да плаћају порез, као и да би се указало на добробити које носи уређени порески систем.

Саговорници у емисији:
Мира Станојев, Пореска управа
Верица Лазић, Републички фонд за здравствено осигурање

Пут пореза и доприноса - Можда нисте знали али кључ пореза и доприноса не само на овом подручју него у целом свету траје вековима. На пример још је Душанов законик преписивао обавезе према владару и држави а то су биле плаћање годишњег пореза и војна служба.
Иако људи то често не доводе у везу пут пореза и доприноса је често пут до њиховог здравља. У фонду за здравствено осигурање због тога истичу колико је важно да у буџету има довољно новца за финансирање болница.
Због распрострањене сиве економије, много нова не стигне ни до пензијског фонда.
Увек има оних који ће рећи да пут пореза и доприноса може бити и пут којим се ређе иде. Шта мислите да ли би се они сложили рецимо да њихови родитељи ређе примају пензију или да им деца ређе иду у школу или код лекара.

Comments are disabled for this video.
to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...