Loading...

ELVIS : Waiting for Colonel Parker : Documentary

287,728 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jan 21, 2008

Waiting for Colonel Parker

The man who became famous for being Elvis Presley's manager, has hardly ever been portrayed in a positive light. Colonel Tom Parker is considered to be a crook, a haggler and by some the man who was responsible for the fact that Elvis died at the early age of 42. In the eyes of many people, Parker even became one of the largest and insolent crooks in American history, by continuing to act as Elvis's manager even after his death.

But... was Parker really the swindler he was alleged to be? Were lies and deceit the only things that enabled him to continue being the manager of the King of Rock 'n' Roll for 27 years? A face that reappeared again and again, until it would never fade away from our memory? Was Elvis the only one who deserves merit for this? Or did the Colonel also play a part in it? And which part did he play? And above all: what kind of man was Colonel Thomas A. Parker in real life?

Colonel Parker

Een documentaire over de manager van Elvis Presley

Synopsis
Hij was nog geen twintig jaar oud toen hij als verstekeling van Nederland naar Amerika trok. Zonder opleiding, zonder geld en zonder beheersing van de Engelse taal. Vijfentwintig jaar later is hij de gevierde en gevreesde manager van de King of Rock and Roll, Elvis Presley en kent de wereld hem als Colonel Tom Parker.

Het zal nog twintig jaar duren, tot in de jaren tachtig, voordat het geheime verleden van Colonel Thomas A. Parker naar boven komt. Dan blijkt dat hij geen weeskind is, afkomstig uit een afgelegen stadje in de Verenigde Staten en opgegroeid in een ponycircus -- het tragische verhaal dat hij zelf in omloop bracht om de wereld zand in de ogen te strooien - maar de op 28 juni 1909 in Breda geboren Andreas Cornelis van Kuijk.

In Looking for Colonel Parker volgt Constant Meijers, gefascineerd door het gegeven dat een Nederlander aan de wieg heeft gestaan van de rock 'n' roll, de levensloop van een ambitieuze en brutale Nederlandse jongen die eind jaren twintig zonder papieren aankwam in de Verenigde Staten, dienst nam in het Amerikaanse leger, zich aansloot bij een van de grootste Amerikaanse kermissen en vervolgens besloot de trucs die hij op de kermis had geleerd in te zetten bij het verkopen van artiesten. Elvis Presley bleek zijn ideale doelwit - een zanger die de wereld aan zijn voeten wist te krijgen maar niet in staat was zijn macht te breken.

Ondanks Parkers twijfelachtige levensloop en ondanks het verwijt dat hij van Elvis profiteerde en te weinig ondernam om hem van zijn ondergang te redden, komt Meijers na een tocht dwars door Amerika tot de conclusie dat de naam van Colonel Parker terecht in één adem wordt genoemd met die van de koning van de rock 'n' roll. Beider talent heeft ze onlosmakelijk aan elkaar geklonken.

Director & compiler: Constant Meijers
Camera & design: Gilles Frencken
Sound: Frederik Jan de Groot
Producer: Cornee van der Kley
Production company: Pieter van Huystee Film & TV
Length: 55 minutes
Broadcasting company: NPS
A documentary about Andreas van Kuijk, alias Colonel Tom Parker.
A film by Constant Meijers and Gilles Frencken.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...