Loading...

1e mens op de maan (1969)

125,148 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jul 21, 2012

Vanuit een studio van de NOS in Hilversum doet presentator Henk Terlingen verslag van de maanreis van de Apollo-11. Rudolf Spoor kijkt vanuit de regiekamer toe. In de studio zijn vele genodigden aanwezig. Met een model wordt de maanlanding nagebootst, waarbij een man door een pijpje blaast om stof op te laten waaien. Na de landing wordt er geapplaudisseerd.

Vanuit de volkssterrenwacht Simon Stevin in Oudenbosch wordt de lancering nauwlettend gevolgd door onder meer de directeur Theo M. Vermeesch. Hiervoor is een tijdelijke basis ingericht in een schoolgebouw, waarbuiten antennes staan opgesteld. Hiermee wordt het radiocontact met de Apollo-11 opgevangen. Een boer kijkt tijdens het melken van een koe met zijn gezin naar de maanlanding op televisie.

Met beelden van de lancering van de raket, de maan, astronaut Edwin E. Aldrin die in een maanlander kruipt, Neil Armstrong ("one small step for men, one giant leap for mankind") en Aldrin lopen op de maan, plaatsen de vlag van de VS en Aldrin maakt een sprong.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...