Loading...

Fokus na stipendiranju i zapošljavanju

651 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Apr 4, 2012

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš primio je danas učenike Odjeljenja poslovno-pravnih tehničara Srednje škole koji su iskazali poseban interes za nadležnosti pojedinih opštinskih institucija, a najviše riječi bilo je o stipendiranju i mogućnosti zapošljavanja.

Tomaš, koji je sa saradnicima upoznao učenike o radu lokalne zajednice, rekao je da su ovakvi sastanci važni jer se neposrednom komunikacijom mogu spoznati problemi, teme i pitanja mladih koja nisu samo u vezi sa školom.

"Mladi po završetku srednjoškolskog obrazovanja treba da nastave sa školovanjem, iako shvatam današnji problem teškog pronalaženja zaposlenja za sve koji završe fakultet. To, međutim, ne treba da ih destimuliše jer sve što ulože u sebe, obrazovanje i usavršavanje niko im ne može oduzeti. Vjerujem da će na kraju znanje uspjeti i da unovče", naglasio je Tomaš.

On je istakao da mladi treba da osmišljavaju nove teme i projekte, ali je isto tako važno da o idejama obavijeste lokalnu zajednicu da bi se iznašla mogućnost finansiranja.

Tomaš je apelovao da prosvjetni radnici pomognu opštini u identifikovanju talentovanih učenika.

Učenici Srednje škole iz Prnjavora, koji su u okviru praktične nastave iz predmeta "Pravo" prisustvovali razgovoru sa rukovodstvom opštine, susret su ocijenili kao koristan, te istakli da su saznali dosta o funkcionisanju organa lokalne samouprave i pravima građana.

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next

to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...