Loading...

#40dzz #40dzzLJ #40dzzSLO

40 DNI ZA ŽIVLJENJE - SLOVENIJA

2,101 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Feb 2, 2015

Več na spletni strani: http://40dnizazivljenje.com
FB (za Ljubljano): http://www.facebook.com/40dnizazivlje...
G+: http://bit.ly/40dnizazivljenje-g
TW: http://twitter.com/40dzzSLO in #40dzz #40dzzLJ #40dzzSLO
YT: http://bit.ly/40dnizazivljenje-yt

E-pošta: 40dnizazivljenje(a)gmail.com

HVALA VSEM, ki z molitvijo, delom, finančno, ali kako drugače podpirate pobudo! :) Bog povrni!


Kaj je 40 DNI ZA ŽIVLJENJE?

40 dni za življenje je mednarodna ekumenska pobuda, mirna pro-life iniciativa za kulturo življenja, za rešitev nerojenih, za zaščito žensk pred ranjenostjo zaradi umetnega splava ter za spreobrnjenje zdravstvenega osebja in zagovornikov splava. Je pobuda 40-dnevne molitve in posta, ozaveščanja lokalne skupnosti in neprekinjenega miroljubnega bdenja pred ustanovo, kjer se opravljajo splavi. Pobuda temelji na lokalni skupnosti: sodelujoči v svojih soseskah, svojim prijateljem, znancem in družinskim članom sporočajo tragičnost umetnega splava, ki je prisoten prav blizu njih. Zaznamuje jo odločen, a miren pristop, navdihuje pa želja po sodelovanju z Bogom pri izpolnjevanju Njegovega načrta za prenehanje opravljanja splavov. Na zlo splava opozarja po treh ključnih elementih:
• molitev in post
• miroljubno bdenje
• ozaveščanje lokalne skupnosti

Časovna opredelitev 40 dni temelji na svetopisemski zgodovini, ko je Bog v 40-dnevnih obdobjih preoblikoval posameznike, skupnosti... in ves svet. Iz primerov, kot so: Noe v vesoljnem potopu, Mojzes na gori, učenci po Kristusovem vstajenju,.. sklepamo, da Bog vidi spreobrnitveni potencial svojih otrok, če sprejmejo in izpolnjujejo 40-dnevni izziv.

Poslanstvo 40 dni za življenje je med konkretno usmerjeno 40-dnevno pobudo združiti vse kristjane v duhu edinosti kot eno Kristusovo telo in po molitvi in postu, miroljubnem neprekinjenem bdenju in ozaveščanju lokalne skupnosti pridobiti Božjo naklonjenost, da bi se srca in mišljenje naše družbe od kulture smrti spreobrnila v kulturo življenja ter da bi tako kmalu dosegli konec umetnega splava.
Je osredotočena pro-life pobuda, usmerjena v molitev in post, miroljubno bdenje in ozaveščanje lokalne skupnosti, da bi tako dosegli Božjo (po)moč in dosegli konec opravljanja umetnih splavov.

Pred določeno bolnišnico molimo za prenehanje splava prav v tej ustanovi. Ne obsojamo, se ne opredeljujemo politično, upoštevamo navodila oblasti in ne odgovarjamo na morebitne provokacije. Vsak molivec se s podpisom zaveže k mirnemu in spoštljivemu sodelovanju.

40 dni molitve in posta, 40 dni miroljubnega bdenja in 40 dni ozaveščanja lokalne skupnosti.

Comments are turned off
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...