Loading...

boektrailer 'Volg De Blauwe Lijn' (Geertje Paaij)

575 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Oct 29, 2011

"Volg de blauwe lijn, voetstappen van de liefde" (Geertje Paaij) is het waargebeurde verhaal van Gitta, een pas gescheiden vrouw met twee puberdochters die haar steeds radelozer maken. De huisarts en leerkrachten menen dat Gitta meer haar grenzen had moeten bewaken.
Ook de hulpverlening geeft niet thuis. Die stelt menigmaal dat pas hulp geboden kan worden als Brigit en Iris gemotiveerd zijn of in de criminaliteit belanden.
Iris belandt bij Koen, haar vader, op het moment dat zij een taakstraf krijgt. Ook hij zit vaak met de handen in het haar.
Brigit ontpopt zich tot een raadselachtige meid. Zij gaat de kraakpanden af, experimenteert met (soft) drugs en heeft lak aan school. Uiteindelijk maakt Gitta in de winter van 2004 Brigit dakloos als zij Gitta aanvliegt als gevolg van gebruik van spacecake.

Brigit zoekt haar heil in een kraakpand in Alkmaar. Na een half jaar wordt ze volslagen in de war opgenomen op de gesloten psychiatrische afdeling van het ziekenhuis in Alkmaar.
Diagnose: schizofrenie.
Gitta haar wereld is aan diggelen.
Met Huub, haar nieuwe partner, slaat zij zich door deze inktzwarte periode heen. In 2006 zet ze haar woning te koop. Weg uit haar Maison de Misère! Zij verwelkomt een toekomst die nog in nevelen is gehuld. Ze bevindt echter op de drempel van een nieuwe krachtproef...

Acteurs:
Brenda Goedhart - Gitta (moeder)
Lisa Eernisse - Brigit (oudste dochter)
Anouk Slootmans - Iris (jongste dochter)
Ron Bruining - huisarts

Muziek:
Nirvana - Come As You Are

'Broodingly Bittersweet'
Composed by:Daniel Dombrowsky ASCAP, (100%)
Published by: Freeplaynjj, ASCAP (100%)

Comments are disabled for this video.
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...