Loading...

Gastronomiskt Forum 2014 signering av manifestet

308 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jan 30, 2014

Två fantastiska dagar på Gastronomiskt Forum i 2014 i Nyköping är till ända.
http://gastronomiskasamtal.se/
Under forumet användes Open space-metoden och 27 ämnen diskuterades. Av dessa prioriterades fyra frågor som viktiga under 2014. Här signerar deltagarna manifestet.
*

Gastronomiska Samtal arbetar med att stimulera samtal kring gastronomiska uttryck och verksamheter i ett brett perspektiv -- såväl praktiska och vardagliga som övergripande och experimentella. Aktiviteter som på ett kraftfullt sätt bidrar till en modern och initiativrik svensk gastronomi som vilar på en medvetenhet om det historiska arvet och en stolthet över inhemska smaker, råvaror och lokala traditioner. Målet är att göra det svenska köket långsiktigt intressant och en tillgång för hela den svenska matbranschen.

Aktiviteter

Gastronomiskt Forum 2014 -- under ett par dagar i januari samlades uppåt 150 människor med framträdande roller och uppgifter inom den svenska matbranschen för en öppen dialog under fria kreativa former kring ett givet tema. Forumet än en unik möjlighet för alla inbjudna att både vara med och driva utvecklingen av det svenska köket och hämta inspiration för den egna verksamheten.

Gastronomiska Matverk 2014 är en produktutvecklingstävling som skapar moderna livsmedelsprodukter med rötter i lokala traditioner och råvaror. Bakom bidragen finns lag med råvaruproducent, matlagare och förädlare från respektive landskap. Det har i år resulterat i 140 nya matprodukter och tre riksvinnare koras på Gastronomiskt Forum.

Loading...

to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...