YouTube home #ProudToBe

Loading...

Nilgün Yerli - Bangbang

2,660 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Dec 6, 2010

Nederland is in de war. De wereld is in de war. Aanleidingen genoeg. Oorzaken genoeg. Misschien komt het vooral door angst. We zijn banger dan ooit, voor de grote wereld waarin zo veel onbevattelijks gebeurt, voor de kleine wereld, de wereld van de stad en de straat, ja, van het huis en het huis van de buren, ook in die wereld voltrekt zich veel wat niet te begrijpen is.
Is dat niet de kern van angst? Onbegrip.

Dat Nilgün Yerli hierover veel en diep nadenkt, bleek uit haar vorige drie voorstellingen, uit haar boeken en columns, maar ze wil er nog méér over zeggen, het liefst álles. Daarom gaat haar nieuwe voorstelling uitsluitend over angst: Bangbang. Het is echter geen programma om alleen maar bang voor te zijn. Integendeel. Zoals altijd laat Nilgün Yerli haast van alles wat ze zo scherp signaleert, twee kanten zien. En bijna alles wat ze met stelligheid beweert, relativeert ze met dezelfde stelligheid. En dat werkt verfrissend.

Bangbang is een voorstelling met harde waarheden, maar ook met humor. Een voorstelling met onontkoombare confrontaties en poëzie. Bangbang is een belevenis die onthullend is en troostend. Bangbang is een waarschuwing, een aanklacht en een spiegel. Bangbang is aards en reëel en absurd en ontregelend. Misschien gaat Bangbang wel over ieder van ons. Moet een mens niet het bangst zijn voor zichzelf?

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...