Loading...

Kvam saken - skolen - projektiv identifikasjon

604 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on May 2, 2013

Her beskrives hvordan en forelder gjennom projektiv identifikasjon lager vansker for et barn på barneskole, ungdomsskole og videregående skole, for deretter å anklage den andre forelder for de problemer barnet opplever. Den typiske projektiv identifikasjonsdynamikken blir synlig.

Behovet for annerkjennelse skjer gjennom en Münchausen by proxy dynamikk, der forelderen først skaper alvorlige problemer for barnet gjennom hele skolegangen, for deretter fremstå som den som "hjelper" barnet ved å projisere sitt eget svik mot barnet over på den andre forelder, og deretter anklage den andre forelder.

Kompliserte psykologiske mekanismer, barnevern, sakkyndige og dommere ikke evner gjennomskue og således lar forelderen bruke barnet i sin kamp mot den andre forelder. Det ene barnet utvikler en form for PAS, der "frykt" for den normale forelder blir årsak til samværsabotasje og utvikling av ambivalens mellom savnet av den normale forelder og frykten for volden fra den syke forelder.

Beskrevet er også hvordan tilknytningens kvalitet ikke bestemmes av tid alene, altså lang tid=god tilknytning, men som en funksjon av kvaliteten på omsorgen.

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...