Loading...

Gammal video: Kom igång med Scratch (del 1/7)

82,124 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on May 16, 2014

OBS: Detta är en gammal video. En uppdaterad version finns här:
https://youtu.be/9uKzIe-wYU4

Detta är en del av Digitala lektioners lektionsserie om att koda med blockprogrammeringsprogrammet Scratch. Kom igång med programmering i klassrummet på ett enkelt sätt genom att följa den här kursen som är på nybörjarenivå. Lektionerna är anpassade för mellanstadiet och högstadiet. Se på videon direkt i klassrummet eller plugga kod mer avskilt.

💻 Om Digitala lektioner
Digitala lektioner är en gratis lärresurs från Internetstiftelsen med lektioner och material som täcker allt som rör digital kompetens och programmering i grundskolan. Allt material är fritt att använda och bearbeta – helt utan inloggning.

Allt material är framtaget av verksamma lärare och alla lektioner är kopplade till den reviderade läroplanen. Du får använda materialet på digitala lektioner hur du vill: ladda ner det, bearbeta det eller använd det rakt av som en lektion.

📐 Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev: https://digitalalektioner.se/#nyhetsb...

📐 Lär dig mer om Digitala lektioner:
https://digitalalektioner.se/om-digit...

📐 Alla våra lektioner som utgår från Scratch:
https://digitalalektioner.se/lektione...

📐 Vi håller fortbildningskurser i digital kompetens:
https://digitalalektioner.se/fortbild...

♥️ Om Internetstiftelsen
Internetstiftelsen är en oberoende, affärsdriven och allmännyttig organisation. Vi verkar för ett internet som bidrar positivt till människan och samhället. Vi ansvarar för internets svenska toppdomän .se och sköter driften och administrationen av toppdomänen .nu. Intäkterna från affärsverksamheten finansierar en rad satsningar i syfte att möjliggöra att människor kan nyttja internet på bästa sätt, och stimulera kunskapsdelning och innovation med inriktning på internet.

💻 Läs mer om Internetstiftelsen här:
https://internetstiftelsen.se/om-oss/...

💻 Läs mer om våra skolsatsningar:
https://internetstiftelsen.se/kunskap...

💻 Utbilda dig själv med Internetkunskap:
https://internetkunskap.se?utm_source...

🤖 Om Scratch
Scratch är ett enkelt sätt att komma igång med programmering i klassrummet. Programmet är gratis att använda, finns på svenska och går att använda både online och offline. Det är framtaget vid det amerikanska universitetet MIT. Genom förprogrammerade visuella block som kombineras med varandra kan du och dina elever skapa spel, enklare program och animationer.

🔶 Läs mer om Scratch:
https://scratch.mit.edu/about

Loading...

to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...