Loading...

om «Snåsamannen»/mirakelhealeren Joralf Gjerstad

20,774 views

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on May 8, 2011

mer på http://galactic.no/rune/snaasamannen.htm
og lenger video på
https://www.youtube.com/watch?v=3lIkg...
*
se også om Marcello Haugen på http://www.youtube.com/watch?v=ZdzID5... )
Bibliografi for Joralf Gjerstad:
Joralf Gjerstad (født 11. april 1926(1926-04-11) i Snåsa) er kjent som synsk og helbreder med «varme hender». Gjerstad er fra Snåsa i Nord-Trøndelag, og er kjent som «Snåsamannen», eller som «Snåsakallen» («Snåsakaill'n»).

Gjerstad ble født inn i enkle kår og fikk bare fem års skolegang. Han har siden arbeidet på Snåsa meieri og 16 år som klokker i Den norske kirke. Gjerstad har skrevet flere lokalhistoriske bøker, i tillegg til selvbiografier. Han har vært lokalpolitiker, blant annet varaordfører.

Gjerstad forteller at han alt som barn skjønte at han hadde evner utenom det vanlige. Han sier at det gikk synskhet i slekten hans og denne evnen til å se var sterk hos ham selv. I tillegg hevder han å kunne kurere folk. Han forteller videre at han lenge prøvde å skyve bort evnene som tidvis var tunge å leve med. Men som 21-årig soldat i Tysklandsbrigaden ble han spådd av en eldre kvinne han tilfeldig møtte at han ville bli kjent over hele Norge gjennom å hjelpe folk. Ved siden har han gratis behandlet tusenvis av mennesker gjennom femti år -- og angivelig helbredet mange av dem med sine varme hender og diagnostiserende synskhet. Han har til nå avslått å la seg teste av "vitenskapsfolk eller annen ekspertise".

Joralf Gjerstad har mottatt Kongens fortjenstmedalje i sølv.[4] Høsten 2006 sendte NRK en egenprodusent dokumentarfilm om ham med tittelen Kjenner du varmen?.
Høsten 2008 utgav Ingar Sletten Kolloen biografien Snåsamannen. Boka ble en bestselger etter få uker. Tidligere har redaktør og journalist Arvid Erlandsen skrevet biografien Med varmt hjerte og varme hender! : trollmannen Joralf Gjerstad fra Snåsa (2000).

Det godes vilje: minner fra liv og virke, 2004,
Å stå i lyset, 2006,
2008:Snåsamannen- kraften som helbreder, av ingar s kolloen
Den gode kraften, 2010,
Gjerstad fikk også VESLEBLAKKEN-prisen- se
https://www.youtube.com/watch?v=FYRhL...

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...