Loading...

PROMO HIMPUNAN HIJAU 2.0 (VERSI OM)

2,833 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Feb 22, 2012

Ayuh! Turun pada 26hb Feb 2012 (Ahad) 9.30 pagi di Kuantan, Padang MPK1 (berhadapan Masjid Negeri). Langkah Lestari..Pilihan di Tangan Kita! ( Rujuk Page: http://www.facebook.com/pages/Himpuna... )

Himpunan Hijau adalah satu gerakan oleh rakyat, dan untuk rakyat. Himpunan Hijau 1.0 yang berlangsung pada 9 Oktober 2011 di Kuantan telah melibatkan lebih daripada 80 NGO, gerakan sivil dan parti politik dan telah disertai oleh lebih daripada 5000 orang.
————————————
26th Feb 2012 (Sunday) 9.30a.m at Kuantan, MPK1 Field (next to the State Mosque). Sustainable Steps...The Choice is Ours!

Himpunan Hijau (Green Assembly) is a movement for the people, by the people. The first Himpunan Hijau on 9 October 2011 was endorsed by more than 80 NGOs, civil movements and political parties and was attended by more than 5000 people.
————————————
最新的《绿色盛会2.0:永续的一步》,将于2012年2月26日(星期日),早上9点30分在关丹市议会一(MPK1)草场举行。选择在我!

《绿色盛会》是一项由公民自发形成的运动。2011年10月9日,在关丹举行的《绿色盛会1.0》当中,共有80多个非政府组织,公民团体和政治代表参与,参与人数高达5000至7000人。

RESOLUSI HIMPUNAN HIJAU 2.0:
Menyeru seluruh rakyat Malaysia menyokong kempen kami bagi merealisasikan:

1) Permintaan bagi Pembatalan Segera Loji Nadir Bumi Lynas Advanced Materials Plant (LAMP)

2) Penghentian atau penilaian semula segala projek yang memudaratkan di Malaysia.

Penamatan segera dan pembatalan projek-projek yang memudaratkan serta berpencemaran tinggi di Malaysia yang tidak melalui penilaian yang ketat, pendedahan maklumat yang telus, serta tiada rundingan awam. Antaranya termasuk Lombong Emas Bukit Koman, Pemasangan Cabel Voltan Tinggi di Rawang, projek insinerator di Cameron Highland, projek Bijih Besi Lumut ( Rujuk Page: http://facebook.com/SaveTelukRubiah ) serta perampasan tanah Orang Asal.

Mandatori dan perundingan dengan masyarakat awam serta pemegang saham sebelum permulaan projek dalam isu-isu alam sekitar dan segala projek pembangunan yang berkemungkinan mengancam kepentingan masyarakat setempat.

Ketelusan dalam segala prosedur dan Pendedahan Maklumat kepada masyarakat. Menegakkan hak setiap rakyat untuk mendapat maklumat yang jelas dan tepat tentang isu-isu alam sekitar serta segala rancangan pembangunan dan aktiviti-aktiviti yang mungkin memberi kesan negatif kepada mereka atau yang mungkin menjejaskan kepentingan mereka.

Pencegahan pencemaran alam sekitar dan tidak membenarkan projek yang meninggalkan bahan-bahan radioaktif, bertoksik atau yang merbahaya di dalam negara..

3) Memastikan segala rancangan pembangunan adalah mapan & sejajar dengan prinsip-prinsip Piagam Bumi.

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...