Loading...

Atentie! Trenuri estivale (lungi!) la Marea Neagra in Eforie Nord [Septembrie, 2011]

22,392 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Dec 22, 2011

02&03&04 septembrie 2011 = Activitate FeRoviaRă Eforie Nord

Stațiunile de-a lungul coastei Mării Negre au reprezentat și o să reprezinte mult timp o atracție pentru turiștii din întreaga țară și chiar și de peste hotare. Așadar, alături de frații mei am devenit și noi vizitatori pentru câteva zile în stațiunea Eforie Nord.

Am profitat la maximum de prezența mea acolo pentru a urmări cu drag activitatea FeRoviaRă din Gara Eforie Nord. Deși aproape la sfârșit de sezon, totuși trenurile soseau și plecau cu turiști, în timp ce plajă era plină, iar apa mării -- caldă.

Trenuri ca cele venite de la Suceava, Iași, București Nord sau Arad soseau unul după altul, în timp ce dinspre Mangalia urcau pe lângă Lacul Techirghiol către Eforie Nord trenuri Accelerate, Rapide și Personale către Constanța, București Nord sau Iași. Vagoanele de călători erau câte 8-10 la fiecare tren, în timp ce locomotivele LDE EGM erau vedetele litoralului conectat de calea ferată. Motoarele ambalându-se, vagoanele scrâșnind din saboți sau discuri de frână, goarnele asurzitoare sau fluierele oferite de șefii de tren își făceau simțite prezența și demonstrau, tuturor, că la Marea Neagră se poate ajunge (și) cu trenul!

Valurile mării și ambarcațiunile din larg sunt subiecte interesante de urmărit, la fel ca și răsăritul care oferă un miracol zi de zi. La nivel de microcosmos, Constanța oferă multe obiective turistice de vizitat: cazinoul, stabilopozii pe care stau păsări ca să-și usuce penajul, parcurile cu dovezi ale coloniei grecești Tomis, muzeele, teatrul și restaurantele la care să poți mânca o Pizza superbă. Turnul de televiziune și lacul Belona sunt alte două obiective surprinse în filmarea de mai jos, la care vă doresc vizionare plăcută!

Lista trenurilor:
A1852, Suceava Nord -- Mangalia
R682, Mangalia -- București Nord
A1862, Iași -- Mangalia
P8804, Mangalia -- Constanța
R983, București Nord -- Mangalia
A1822, Arad -- Mangalia
A1861, Mangalia -- Iași
R982, Mangalia -- București Nord

Loading...

When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...