Loading...

Klusvideo GAMMA bestrating aanleggen

268,922 views

Loading...

Loading...

Transcript

The interactive transcript could not be loaded.

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Apr 22, 2011

Een terras of een pad naar uw garage geeft een verzorgd uiterlijk aan uw tuin. GAMMA helpt u met de voorbereidingen, hoe u onkruid tussen de tegels voorkomt en hoe u uw tuin of een gedeelte daarvan bestraat. GAMMA maakt het makkelijk en betaalbaar.

Kijk op https://www.gamma.nl/assortiment/tuin... voor het complete assortiment.

Transscript:
Een terras of garagepad geeft een verzorgd uiterlijk. Het is onderhoudsarm en kan met simpele accessoires aangekleed worden. En dat is dubbel genieten.
Bestrating aanleggen. De voorbereidingen.
Maak op schaal een plattegrond van uw tuin en teken daar het pad of het terras in. Zie daarvoor ook het klusadvies meten van lengte en breedte.
Bestrating aanleggen. Uitzetten, uitgraven en opvullen.
Met latjes zet u de contouren uit. Graaf het te bestraten deel 15 tot 25 centimeter uit. En stort daarna zo’n tien centimeter gebroken puin of korrelmix.
Tip! Om te voorkomen dat er later onkruid tussen de tegels doorgroeit, kunt u de korrelmix afdekken met worteldoek. Doe dat voordat u het zand aanbrengt. Met een lange lat strijkt u het zand vlak. Druk de ondergrond met een plank stevig aan.
Bestrating aanleggen. De omranding.
Voor een goede afwatering moet u de bestrating iets af laten lopen. Een richtlijn is 1 centimeter per meter. Als de hoogte is uitgezet graaft u de trottoirbanden in zodat ze precies het touwtje raken. Een rijtje klinkers kan natuurlijk ook.
Bestrating aanleggen. Bestraten.
Vul het omrande vlak op met wat extra zand. De tegels moeten namelijk iets hoger liggen dan de rand.
Tip! Door wat cement door het zand te harken krijgt u een stabielere ondergrond. Vooral bij het leggen van gladde natuurtegels is dat aan te bevelen. Leg de tegels op het zand en klop ze met een rubber hamer aan. Werk vanaf het hoogste punt en controleer regelmatig of het nog waterpas is. Leg eerst alle hele tegels en vul op het laatst de lege stukken op. Gebruik daarvoor een tegelknipper of een steenzaag. Denk aan uw veiligheid.
Bestrating aanleggen. De afwerking.
Tenslotte veegt u een laagje zand over de bestrating, zodat de kieren gevuld worden. Herhaal dit een paar keer en laat het zand minimaal een week liggen. Met wat water spoelt u het zand makkelijk tussen de kieren.
U maakt het mooi. GAMMA maakt het makkelijk en betaalbaar. GAMMA. Zo kan ‘t.

Comments are disabled for this video.
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...