Loading...

Legendarni češki crtani (animovani) film: Pat & Mat : ...a je to! (Pat i Mat : ... i gotove je!)

732,917 views

Loading...

Loading...

Loading...

Rating is available when the video has been rented.
This feature is not available right now. Please try again later.
Published on Jan 26, 2012

Ovaj crtani (animovani) film o dvojci majstora, koji neprestalno pokušavaju nešto da poprave, stvore, preurede, je imao uspeh u Evropi (napr. Holandija Buurman en buurman, tj. Komšija i komšija) i u svetu (Brazil i Iran).

Prvi put su se pojavili 1976 u pilotnom kratkom filmu "Majstorčine", koji je bio startna epizoda ove serije. Zbog problema sa tadašnjim komunističkim vlastima je serija bila ubrzo zabranjena. Razlog je bio da serija navodno ismejava SSSR i KLR (glavni junaci imaju crvenu i žutu majcu. Tj. tipične boje za ove dve zemlje). Ipak serija se nastavlja pod zaštitom ČST u Bratislavi i nastavlja se snimanje u Pragu 1980. U ovoj seriji lutke glavnih junaka dobijaju krajnju podobu. Posle pada komunustičkog režima se stvaraocima otvaraju "vrata" i serija dobija novi oblik (napr. epizode duže traju, ne postoji uticaj vlasti, tehnološki napredak i saradnja sa Švajcarskom).

Tipično za Pat i Mata je da jednostavne probleme pokušavaju da reše na najčudniji i najmanje efikasan način. Oni koriste razne sprave da reše problem, koje obično nisu namenjene za tu svrhu. Ako jedan pogreši, drugi se na njega neljuti, nego samo razočarano vrti glavom. Nikad se medjusobno ne svadju i nikad se ne predaju. Na kraju problem ipak reše, i ako na bizardna na

  • Category

  • License

    • Standard YouTube License

Loading...

Advertisement
When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next.

Up next


to add this to Watch Later

Add to

Loading playlists...